Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / Om biblioteket / Nyheder / 50 år på Statsbiblioteket. Tillykke til Annemarie Eskerod
Navigation
 

50 år på Statsbiblioteket. Tillykke til Annemarie Eskerod

Udgivet 11. oktober 2012

50-års-jubilarer er sjældne, og det er kun få, der når at fejre et halvt århundrede i Statens tjeneste. Ikke desto mindre kan Statsbiblioteket mandag 15. oktober sige tillykke til bibliotekar Annemarie Eskerod, der har været ansat siden 1962. Det er kun anden gang i bibliotekets 110-årige historie, at en medarbejder kan fejre 50-års jubilæum.

Annemarie Eskerod, der fyldte 70 i september, har indtil videre ikke meldt noget om, hvornår hun har tænkt sig at trække sig tilbage. Kun at hun nok skal sige til i rimelig tid inden. Det er godt at vide, for bibliotekaren lægger stadig 30 timer om ugen på Statsbiblioteket. En almindelig hverdag står bl.a. på vejledning af ph.d.-studerende og redigering af nyhedsbreve om relevante arbejdsredskaber for studerende og ansatte ved hovedområdet Arts på Aarhus Universitet. Annemarie Eskerod har altid været på forkant med udviklingen på biblioteksområdet, herunder de senere års digitalisering af materialesamlinger, og hun sidder i øjeblikket i udvalget for indkøb af e-ressourcer (elektroniske tidsskrifter m.m.) og i en arbejdsgruppe vedr. e-bøger.

Annemarie Eskerod begyndte som bibliotekarelev i Publikumsafdelingen i Statsbibliotekets daværende bygning på Vester Allé. I afdelingen modtog man bl.a. bestillinger på bøger og tidsskrifter fra folkebiblioteker og udenbys lånere, såkaldte ønskebreve. Et halvt år senere, i foråret 1963, drog Annemarie og kollegerne op ad bakken til det nyindrettede bogtårn og øvrige biblioteksbygninger, hvor hun har arbejdet siden.

Annemarie Eskerod var daglig leder af den daværende Humanistiske fagsal fra 1994 til 2005. Siden har hun været ansat i Statsbibliotekets Studie- og forskningsservice. I 2002 blev det også til en hovedfagseksamen i italiensk på Aarhus Universitet, og hun har været fagreferent og specialist inden for dette område samt for bl.a. lingvistik, klassisk filologi og spansk kultur.

I 2002 blev Annemarie Eskerod også tildelt fortjenstmedaljen i sølv i forbindelse med sit 40-års jubilæum som ansat i Staten.

Statsbiblioteket blev etableret i 1902. Annemarie Eskerod, der i øvrigt aldrig kaldes andet end Rie til fornavn, har dermed været en del af huset i næsten halvdelen af dets levetid.