Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / Om biblioteket / Nyheder / Brugere har vurderet søgesystemet
Navigation
 

Brugere har vurderet søgesystemet

 

12. januar 2012

Statsbiblioteket har netop gennemført en usabilitytest af vores bibliotekssøgesystem Search. Søgesystemet er selvsagt et af kerneprodukterne blandt vores services. Der bruges løbende mange ressourcer for at udvikle og forbedre systemet til at matche brugernes behov og håndtere den stigende mængde information, som kan fremfindes.

Overordnet set får Search pæne ord med på vejen i tænke-højt-testen; oversigten over søgeresultater er nem at orientere sig i og flowet omkring bestillinger fungerer, som det skal.

Der er stadig plads til forbedring på visse områder. Brugerne ønsker bl.a. en større tolerance over for de stavefejl, de selv måtte lave under søgningen (som det også kendes fra bl.a. Google). Rapporten kommer også med andre anbefalinger, som vi nu vil kigge nærmere på.

Test og testpersoner

Testen er udført af ekstern konsulent Julia Gardner fra UNI•C, som vi også tidligere har samabejdet med. Udgangspunktet var en beta-version af en ny grænseflade, og testen blev gennemført i november 2011, hvor otte testpersoner deltog. De blev rekrutteret fra de fire hovedområder på Aarhus Universitet og fra et bredt udsnit af fag. De repræsenterede dermed forskellige traditioner mht. litteratursøgning. Der blev også lagt vægt på, at deltagerne personligt havde forskellig erfaring med litteratursøgning, og derfor tæller de både bachelor- og kandidatstuderende samt ph.d-studerende og fast-ansatte forskere. Desuden fandt testen sted i personernes vante arbejds/studiemiljø og på deres egne computere. Dette sikrede en så virkelighedsnær test som muligt.

Ny version af søgegrænsefladen

Brugertesten fandt sted samtidig med, at Statsbibliotekets webudviklere var i færd med at forbedre overskueligheden på søgegræsefladen.

Vi er nu klar til at præsentere et nyt og klarere grafisk look, som designer Pernille Hoffmann har været med til at udforme den endelige udgave af. 

Den nye version af grænsefladen udrulles mandag 16. januar 2012.

Mere om udvikling af Search