Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / Om biblioteket / Nyheder / Cyklende bibliotekskonference besøger Statsbiblioteket
Navigation
 

Cyklende bibliotekskonference besøger Statsbiblioteket

Udgivet 9. september 2015

Deltagerne i den cyklende bibliotekskonference fotograferet uden for Aalestrup Bibliotek i Vesthimmerland, som blev besøgt tirsdag 8. september.

Under overskriften ”New Nordic” er 80 bibliotekarer fra 20 lande i øjeblikket ude på cykeltur fra Norge via Sverige til Danmark. Den cyklende bibliotekskonference går under navnet Cycling for Libraries og har været en årlig tradition siden starten i 2011, hvor en gruppe finske bibliotekarer fik idéen. Torsdag 10. september ca. kl. 14 kommer den cyklende konference forbi Statsbiblioteket.

Sidenhen har de rullende bibliotekarer lagt vejen forbi bl.a. Sydeuropa, Nederlandene og Baltikum, og i år går turen altså til Skandinavien. Formålet med turen er dels at øge opmærksomheden på bibliotekernes samfundsværdi og dels at øge vidensdeling på tværs af landegrænser. Derfor holder Cycling for Libraries selvfølgelig pit-stops ved adskillige biblioteker for at samle nye ideer, som deltagerne kan tage med hjem.

Den danske del af den i 650 km lange tur forbi biblioteker i Frederikshavn, Sindal, Hjørring, Brønderslev, Aalborg, Aars, Aalestrup, Viborg, Randers og Aarhus. De enkelte biblioteker er vært rundvisning og præsentationer af væsentlige projekter.