Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / Om biblioteket / Nyheder / 'Danmarks nye universitetsbibliotek er født'
Navigation
 

'Danmarks nye universitetsbibliotek er født'

Udgivet 13. juni 2012

Aarhus Universitet har d.d. udsendt følgende meddelelse:

Aarhus Universitet og Statsbiblioteket lancerede i denne uge det nye Aarhus University Library, der samler universitetets 22 biblioteker i en ny enhed i et tæt samarbejde med Statsbiblioteket.

Den nye aftale samler biblioteksmedarbejdernes kræfter og giver dem bedre muligheder for at dele viden på tværs af de faglige miljøer. Det skal være med til at udvikle de vigtige services, som bibliotekerne yder til universitetets forskere og studerende.

Aarhus University Library bliver organiseret i seks tværgående fagfællesskaber omkring det moderne universitetsbiblioteks kerneydelser: Process and Archiving, Learning Commons, Research support, Information literacy, E-learning support og Scholarly publications.

”Den grundlæggende service og den nære betjening af brugerne er stadig i centrum, men den nye organisering og de tværgående fællesskaber giver biblioteksmedarbejderne et stærkere grundlag for at udveksle idéer og udvikle bibliotekernes ydelser”, siger Ellen Knudsen, der er områdeleder på Statsbiblioteket.

”Biblioteksmedarbejderne ved Aarhus Universitet og Statsbiblioteket yder en topprofessionel service i hverdagen, men der har ikke været mulighed for videndeling og udvikling på tværs af faggrænserne. Det får vi nu, og det giver nogle helt nye ressourcer, som Aarhus Universitets forskere og studerende kan få stor gavn af”, fortæller Per Lindblad, der sammen med Ellen Knudsen har stået i spidsen for sammenlægningsprojektet.

Både den danske regering og Det Europæiske Forskningsråd (ERC) nævner tværgående samarbejde som en del af løsningen på globale udfordringer i form af f.eks. klimaforandringer, energiforsyning, sundhed. Aarhus Universitet er i øjeblikket ved at gennemføre en faglig udviklingsproces, som skal give forskere og studerende bedre muligheder for at arbejde på tværs af faggrænser, og det nye Aarhus University Library medvirker aktivt til at understøtte den ambition.

Yderligere oplysninger

Ellen Knudsen, evk@statsbiblioteket.dk; tlf. 8946 2369
Per Lindblad Johansen, plj@dpu.dk; tlf. 2622 4999

-
Foto: Statsbiblioteket. Billedet er taget ved et fælles seminar for ansatte fra Aarhus Universitet og Statsbiblioteket 13. juni 2012. Det er dekan ved Health, Allan Flyvbjerg, med mikrofonen. Ellen Knudsen og Per Lindblad ses også stående længst t.v.