Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / Om biblioteket / Nyheder / Nationalbiblioteksområdet har fået et nyt ansigt på chefposten
Navigation
 

Nationalbiblioteksområdet har fået et nyt ansigt på chefposten

Udgivet 4. oktober 2012

Foto: Thomas Søndergaard

1. oktober har Tonny Skovgård Jensen overtaget stillingen som leder af Nationalbiblioteksområdet efter Eva Fønss-Jørgensen. Eva fortsætter på Statsbiblioteket i en stilling som chefkonsulent.

Tonny Skovgård Jensen har været chefkonsulent med ansvar for strategisk forretningsudvikling på Statsbiblioteket siden 1. januar 2009 og kender dermed allerede husets opgaver godt. Tidligere har han arbejdet i den private sektor med bl.a. trykte og digitale undervisningsmidler, e-læring og distribution af e-bøger.

Tonny Skovgård Jensen får nu hovedansvaret for udviklingen af Nationalbibliotekets hovedopgaver; indsamling, bevaring og ikke mindst tilgængeliggørelse af dansk kulturarv; aviser, radio- og tv-udsendelser, internetsider samt musik, bøger og tidsskrifter.  

I disse år er arbejdet med digitalisering af kulturarven et af de allervigtigste indsatsområder. Herunder udviklingen af tjenesten Mediestream, der skal give online og streamet adgang til mere end én million timers udsendelser fra bibliotekets samling af bl.a. radio- og tv-udsendelser, som forskere og studerende dermed får udvidet adgang til. Et andet stort projekt, der fylder godt på den nye områdedirektørs dagsorden, er digitaliseringen af 32 millioner danske avissider.

For at finansiere disse og andre projekter, satser Statsbiblioteket nu yderligere på udvikling af nye forretningsmodeller, som fx etablering af offentlig-private partnerskaber. Markedsføring, synliggørelse og kompetenceudvikling er også blandt de vigtige indsatsområder de kommende år. Disse er en vigtig del af Statsbibliotekets strategi 2011-2014, som Tonny Skovgård Jensen også i sin tidligere stilling har sat sit fingeraftryk på.

”Vi har fantastisk spændende samlinger, som kunne bruges meget mere. Digitalisering af samlingerne åbner et væld af nye muligheder – også for nye former for samarbejde. Alle disse nye muligheder er vi kun lige begyndt at udfolde, og jeg glæder mig rigtig meget til at fortsætte det arbejde. Kulturarven er en resurse som samfundet har brug for, og det er vores opgave at bringe den i spil”, siger den nye områdedirektør.

For yderligere oplysninger, kontakt

Områdedirektør Tonny Skovgård Jensen, tsj@statsbiblioteket.dk, 4131 7723 Direktør Svend Larsen, sl@statsbiblioteket.dk, 8946 2221