Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / Om biblioteket / Nyheder / Den digitale valgkamp gemmes til fremtiden
Navigation
 

Den digitale valgkamp gemmes til fremtiden

23. oktober 2013

Der er så småt ved at være godt i gang i den kommunale valgkamp, og det betyder, at også Netarkivet er på arbejde. De digitale indlæg på diverse platforme skal nemlig gemmes for eftertiden.

Netarkivet er for et par uger siden begyndt at høste særlige valgsektioner på mediernes websider, kandidaternes hjemmesider og Facebook-profiler, partiernes valgsider, debatter på de sociale medier og øvrig øget aktivitet på internettet, der har med kommunalvalget at gøre. På den måde dokumenterer Netarkivet den digitale valgkamp til glæde for nutidig og fremtidig forskning. Der er stor interesse fra forskerne for det arkiverede materiale.

Netarkivet - som er et samarbejde mellem Statsbiblioteket og Det Kongelige Bibliotek - har til opgave at bevare den danske del af internettet for eftertiden. I forbindelse med denne opgave bliver der sat fokus på begivenheder, der har betydning for det danske samfund og skaber debat og øget aktivitet på eksisterende netsteder samt udløser nye netsteder.

Netarkivet har eksisteret siden juli 2005 og har gennemført særlige høstninger af alle kommunalvalg, folketingsvalg og EU-valg siden arkivets oprettelse. Ikke mindst øget brug af de sociale medier er årsag til, at internettet får endnu mere betydning for en valgkamp.