Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / Om biblioteket / Nyheder / Sådan bevarer du den digitale samling effektivt
Navigation
 

Sådan bevarer du den digitale samling effektivt

Udgivet 9. oktober 2013

Invitation til kursus: 13.-14. november er Statsbiblioteket vært for et kursus for alle, der vil være på forkant med bevaringen af deres digitale samlinger. EU-projektet SCAPE inviterer til to dage med fokus på udviklingen af politikker for digitale samlinger, samt hvordan du planlægger den digitale bevaring og overvåger de digitale samlinger.

Kurset vil guide dig gennem SCAPE Preservation Planning and Watch livscyklus og vi arbejder med forskellige niveauer af politikker - fra de overordnede organisatoriske politikker til, hvordan man kan ’oversætte’ en politik til noget, en maskine kan udføre. Undervejs vil deltagerne arbejde med værktøjerne C3PO, Scout og Plato.

C3PO analyserer de digitale objekters metadata, Scout hjælper dig med at opdage bevaringsrisici og -muligheder, mens Plato kan hjælpe dig med at planlægge den bedste bevaringsløsning for din samling.

SCAPE-projektet arbejder med udvikling af værktøjer til digital bevaring i stor skala, så det bliver nemmere fx at karakterisere eller migrere en meget stor mængde digitale objekter på forholdsvis kort tid.

SÅdAN finder DU mere information

  • Tilmelding (http://scape-preservation-planning.eventbrite.co.uk/)

Har du spørgsmål om kurset, så kontakt

Hvem bør deltage?

Kurset vil være sammensat af både præsentationer, diskussioner og praktiske øvelser. Underviserne er et kompetent team sammensat af de, der udvikler politikker og værktøjer i SCAPE.

Kurset foregår på engelsk og er primært rettet mod digitale arkivarer eller bibliotekarer, digitale kuratorer og andre ansvarlige for digitale samlinger, samt udviklere som har interesse i automatiseret bevaringsplanlægning og -politikker.

Det forventes, at deltagerne medbringer bærbar computer.

mere om værktøjerne Og SCAPE