Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / Om biblioteket / Nyheder / Statsbiblioteket dokumenterer valgkampen i netarkiv
Navigation
 

Statsbiblioteket dokumenterer valgkampen i netarkiv

valg_netarkiv

Forskere vil dermed kunne få adgang til alt fra officielle websider til net-tv og sociale medier - også når valget er historie …

2. september 2011

En time før statsminister Lars Løkke Rasmussen udskrev det længe ventede Folketingsvalg begyndte Statsbiblioteket og Det Kongelige Bibliotek at høste sider om valget på den danske del af nettet. De to institutioner har høstet data fra valg udskrevet siden 2005, da digitalt indhold på nettet også blev omfattet af loven om pligtaflevering.

Både udvikling og historie

Folketingsvalget er en begivenhed, der skaber debat og udløser nye netsteder, og som har betydning for Danmarks udvikling og historie og høstes dermed som led i vores indsamlingsstrategi. Der er stor interesse fra forskere for det arkiverede materiale, og det såkaldte Netarkivs medarbejdere er i løbende dialog med valg- og interneteksperter om at sikre en bred og nøjagtig dækning af valget. Ved sidste folketingsvalg i 2007 indsamlede Netarkivet 2,2 terabyte.

Allerede nu vurderer vi, at der vil være betydelig forskel i mængden af data, når man sammenligner 2007 og 2011. Net-tv og opblomstring af sociale medier betyder, at der vil være langt mere indhold at høste denne gang.

Valghøstningen er blevet dækket i nyhedsartikler af blandt andet Computerworld.