Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / Om biblioteket / Nyheder / Statsbiblioteket leverer historiske lydoptagelser til nyt kulturarvssite
Navigation
 

Statsbiblioteket leverer historiske lydoptagelser til nyt kulturarvssite

Udgivet 19. september 2012

 

Af Eva Fønss-Jørgensen

DR markerer i dag åbningen af projektet www.danskkulturarv.dk/. En række kulturinstitutioner, herunder Statsbiblioteket, har bidraget på forskellig måde. Det er bibliotekets strategi at være til stede på de platforme, som kan bidrage til at borgerne får øget adgang til kulturarven, og hvor vores materialer kan formidles i samspil med relevante materialer fra andre institutioner. Derfor var det naturligt for Statsbiblioteket at bidrage til projektet.

Lyden af berømte kvinder og mænd

Statsbibliotekets har leveret 289 lydfiler fra den såkaldte Anker Kirkeby-samling. Optagelserne er fra første halvdel af 1900-tallet og dækker alt fra datidens berømte mænd og kvinder, taler af Christian X og politikere, dansk presse fra London, frihedsbudskabet, stemningen på Rådhuspladsen 5. maj 1945 og andre historiske nyheder til litterære recitationer og gamle sange, fx ‘Sørens far har penge’. Der er tale om rå filer, som endnu ikke er digitalt oprenset, så det kan høres at der er tale om gamle medier, hvoraf nogle er næsten 100 år gamle.