Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / Om biblioteket / Nyheder / Bogudgivelse: To årtiers kamp om avislæsere og annoncer
Navigation
 

Bogudgivelse: To årtiers kamp om avislæsere og annoncer

Udgivet 9. september 2016

Når en landsdækkende avis som Jyllands-Posten præsenterer ny chefredaktør og store mediekoncerner går gennem gigantiske sparerunder, tegner medierne sig selv for nogle af overskrifterne i disse uger.

Dermed er bogen 'Beretningen af de danske aviser 1992-2011', der udkommer 10. september 2016, ekstra aktuel. Aktuel er den også for Statsbiblioteket - som ud over at huse Statens Avissamling - har støttet udgivelsen af værket, forfattet af tidligere chefredaktør Ole C. Jørgensen.

Statsbibliotekets direktør, Svend Larsen, har været sparringspartner for forfatteren, som har brugt sin erfaring fra branchen og sin viden om bladhusenes dispositioner til at beskrive aviserne i en udfordrende periode. I de to årtier var der både kamp om markedet for de nye gratisaviser og fusion mellem Jyllands-Posten og Politikens Hus, men også det nok sidste forsøg på en lancering af et landsdækkende dagblad i Danmark på tryk; avisen DAGEN.

Ikke mindre end 750 siders avishistorie er det blevet til. Bogen veksler mellem faktuelle oplysninger om oplag, ejerskab, redaktører og direktører for alle avistitler, der blev udgivet i perioden.

Beretningen om De danske aviser er udgivet for Statsbiblioteket og Dagspressens Fond af Syddansk Universitetsforlag og kan købes for 398 kr. hos forlaget.

Værket er en selvstændig fortsættelse af trebindsværket De danske aviser 1634-1991 af Jette D. Søllinge og Niels Thomsen.