Navigation
 

Udvalgte projekter på Det Kgl. Bibliotek / Statsbiblioteket

Statsbiblioteket er 1. januar 2017 fusioneret med Det Kongelige Bibliotek og samlet i en ny institution med navnet Det Kgl. Bibliotek, der har adresser i både Aarhus og København.

Avisdigitalisering - 32 mio. avissider

Statsbiblioteket er i gang med et omfattende og storstilet digitaliseringsprojekt. Mere præcist lægger vi an til at digitalisere ca. 32 millioner avissider. Det drejer sig om aviser fra Statens Avissamling; en samling, som Statsbiblioteket har det nationale ansvar for at bevare. Digitaliseringen finder sted 2014-2016.

Nyt METADATA REPOSITORY

Statsbiblioteket er i gang med at afsøge markedet for en ny løsning til funktionel bevaring af vores digitale metadata i et såkaldt 'metadata repository'. Systemet skal kunne integreres med bibliotekets bitbevaringsløsning for de omfangsrige samlinger af audiovisuelt materiale og aviser. Projektet forventes afsluttet i 2017.

Mediestream: adgang til STATSBIBLIOTEKETS DIGITALE SAMLINGER AF KULTURARV

Mediestream er indgangen til Statsbibliotekets digitale samlinger - herunder radio, tv og reklamefilm. Fra foråret 2015 begyder vi at tilføje digitaliserede aviser fra Statens Avissamling.

LARM: Et nyskabende lydarkiv for forskere

LARM går i alt sin enkelthed ud på at gøre Danmarks Radios radioudsendelser tilgængelige digitalt for forskere. Statsbiblioteket deltager i projektet med Statens Mediesamling og ekspertise i digitalisering af lyd.