Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / Om biblioteket / Projekter / SCAPE - forskning i systemer til bevaring af store datamængder
Navigation
 

SCAPE - forskning i systemer til bevaring af store datamængder

Scape


SCAPE (SCAlable Preservation Environments) er et stort EU-projekt, som vil forbedre eksisterende værktøjer og systemer til digital bevaring og finde nye løsninger til at planlægge og udføre bevaring af meget store datasamlinger.

Statsbiblioteket deltager i projektet sammen med 15 andre partnere fra hele Europa, heriblandt både biblioteker, arkiver, universiteter og leverandører af software.

Et godt grundlag for at teste nyudviklede værktøjer

SCAPE fokuserer specielt på tre hovedområder, nemlig digitale arkiver, webmateriale og forskningsdatasæt. At Statsbiblioteket er med i projektet, skyldes blandt andet vores meget store datamængder i henholdsvis Netarkivet, som flere gange årligt høster og gemmer den danske del af internettet, og vores store radio/tv-samling som gemmer de nationale og et udvalg af lokale radio/tv-kanaler for eftertiden. Disse store samlinger er et godt materiale til at teste de forbedrede og nyudviklede værktøjer på.

Statsbiblioteket bidrager hovedsageligt til SCAPE inden for delprojekterne Characterisation Components (identifikation, validering og karakterisering af data), Quality Assurance Components (automatisk kvalitetskontrol af bevaringshandlinger - fx migrering fra et filformat til et andet), Testbeds (afprøvning af bevaringsværktøjer på store samlinger) og Dissemination (projektkommunikation og formidling af projektresultater).

Deltagelsen i SCAPE ligger i forlængelse af Statsbibliotekets deltagelse i det afsluttede Planets-projekt og vores medlemskab af OPF (Open Planets Foundation).

SCAPE-projektet er medfinansieret af EU under det 7. rammeprogram FP7 ICT-2009.4.1 (Grant Agreement number 270137).

Yderligere oplysninger

Kontakt

Kontakt


BJARNE S. ANDERSEN

bja@statsbiblioteket.dk
Direkte: 8946 2165
Mobil: 2566 2353

Læs om mission, vision, strategi

Læs mere om vores mission, vision og strategi

Vi er med i

Det Kgl. Bibliotek er med i