Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / Om biblioteket / Statsbiblioteket deltager i Kapsejladsen 2016
Navigation
 

Statsbiblioteket deltager i Kapsejladsen 2016

Udgivet 1. april 2016

Af Anders Taylor Hansen, projektmedarbejder, Statsbiblioteket

Når Kapsejladsen bliver skudt i gang 6. maj 2016 bliver det med uventet deltagelse fra en af Uniparkens mastodonter

 

Det er med stor glæde, at vi i dag kan annoncere Statsbibliotekets deltagelse i Kapsejladsen 2016.

I flere år har vi følt os som en integreret og vigtig del af Kapsejladsen i Uniparken, da så mange studerende vælger at benytte sig af vores fine sanitære forhold her på Statsbiblioteket.

Det er dog utilfredsstillende, at de mange ekstra besøgende ikke har resulteret i udlån, hvorfor vi nu vælger at gå aktivt ind i kampen om Det Gyldne Bækken.

Bibliotekar Anne Holst udtaler:

”Hvis og når vi vinder Kapsejladsen, vil vi være i en position, hvor vi kan forlange at alle fremtidige toiletbesøg i forbindelse med kapsejladsen også skal kombineres med et udlån fra en af vores mange spændende bogsamlinger. På den måde sikrer vi, at alle parter får mest muligt ud af dagen”, siger hun og understreger:

”Det er jo altid rart at vågne op med en god bog i hånden efter en lang og udmattende dag i Uniparken”.

En båd af bøger

Statsbibliotekets hold vil stille op i en arkitekttegnet båd bygget af aflagte konversationsleksikaer fra forrige århundrede.

Holdkaptajn Jesper Kikkenborg Rossel udtaler:

”De ældre materialer er så tørre, at de antageligt vil tage en del vand ind – vi har dog imprægneret flere af vores indbundne værker, så vi føler os overbeviste om, at vi stiller med en stærk og konkurrencedygtig båd.

Kaptajnen er også tilfreds med sin besætning:

”Det er vigtigt for mig at understrege, at biblioteksansatte også kan drikke øl ret hurtigt. Vi mener det i ramme alvor, så meget, at flere fra vores besætning har fået fjernet deres mandler for at kunne drikke lidt hurtigere.


*Det med småt. Bøger lånt i forbindelse med Kapsejladsen vil være underlagt samme regler som almindelige udlån. Bliver bogen væk, eller ender den i søen, vil låneren blive pålagt gebyr.