Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Bibliotekscenter for Integration

Expat Dinners - på biblioteket

Der er blevet arrangeret Expat Dinners på de danske folkebiblioteker siden 2010, hvor de første dinners blev afholdt i forbindelse med projekt Newcomers. De fleste biblioteker har ønsket selv at bestemme datoen for arrangementer rettet mod Expats, så der er ikke længere tilslutning til en fælles dato for Expat Dinners. Det  er rigtig dejligt, at så mange biblioteker laver egne events for Expat, men det har så også medført, at Statsbiblioteket har besluttet ikke længere at koordinere nationale Expat Dinners.

Hvad er Expat Dinners?

Expat Dinner er en international sammenskudsmiddag på danske folkebiblioteker, hvor alle deltagere medbringer en national ret til fællesbuffeten.

Som vært for Expat Dinners har biblioteket en enestående chance for at sætte spot på nogle af de mange tilbud og services biblioteket tilbyder, som kunne være relevante for expats.

Formålet med Expat Dinners

Expat Dinners er et af flere bibliotekstiltag rettet mod expats - eller newcomers - som de også kaldes. Formålet er at knytte bånd imellem danskere og newcomers samt sætte fokus på biblioteket som bro til lokalsamfundet og et uomgåeligt videns- og kultursted for nytilflyttede udenlandske arbejdere og deres familier. Dermed har bibliotekerne mulighed for at komme i kontakt med en helt ny målgruppe.

Kontakt Vibeke Nielsen vin@statsbiblioteket.dk for yderligere spørgsmål.

Expat Dinner december 2012 i ord og billeder

Expat Dinners maj 2012 i ord og billeder

Expat Dinners marts 2011 i ord og billeder

Expat Dinners november 2010 i ord og billeder

Markedsføring af Expat Dinners

Hvem står bag Expat Dinners - på biblioteket?

Konceptet blev udviklet og koordineret af Projekt Newcomes i samarbejde med Expat in Denmark og Foreningen Nydansker.

Hvad synes deltagerne om Expat Dinners på bibliotekerne?

Der er lavet en evalueringsrapport for de tre Expat Dinners i 2010 og 2011 af Foreningen Nydansker, hvor det er muligt at læse om deltagernes mening om tiltaget.

Expat in Denmark er Danmarks officielle netværk for omkring 5000 udenlandske fagfolk. Netværket arrangerer forskellige gratis aktiviteter, events og netværk for udenlandske fagfolk i hele landet. Expat in Denmark styres af Økonomi- og Erhvervsministeriet og et konsortium mellem Dansk Erhverv, The Copenhagen Post og Finansrådet.

Foreningen Nydansker er en privat og non-profit medlemsorganisation for offentlige og private virksomheder. Med mangfoldighed som tilgang, arbejder foreningen for at integrere nydanskere på arbejdsmarkedet. Foreningen står også i spidsen for www.letsmeetin.dk - en online social platform på Expat in Denmarks hjemmeside.

Bibliotekscenter for Integration

Bibliotekscenter for Integration

Om BibliotekCenter for Integration

Om BiblioteksCenter for Integration

BiblioteksCenter for Integration
Søren Kirkegaards Plads 1
1221 København K
Tlf. 3347 4747
Mandag-torsdag 9-16, fredag 9-14
E-mail: bcfi@kb.dk

CVR 28988842
EAN 5798000792142