Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / Bibzoom / Bibzoom 15 / Udviklingsdag
BibZoom

Udviklingsdag

Udgivet 3. oktober 2014

digitale services - digital økonomi

en udviklingsdag om

bibliotekernes fremtid på det digitale marked

Download program (pdf) >>

Fredag den 28. november 2014. Kl. 9.30 - 15.00 på Odense Centralbibliotek

Bibzoom indbyder biblioteksledere og bibliotekernes musikansvarlige til en spændende dag i Odense, hvor vi sætter fokus på bibliotekernes vilkår på det digitale marked. Hvordan kan vi bedst investere vore ressourcer, når det gælder materialer og formidling? Skal vi satse bredt og populært eller smalt og fokuseret? Kan man begge dele samtidigt? Hvordan differenti­erer vi os fra det kommercielle? Vi har bl.a. inviteret et par internationale topnavne til at gøre os klogere på den digitale økonomi samt vilkår og brug af digitale kulturprodukter.

TID: 28. november

STED: Odense Centralbibliotek
Østre Stationsvej 33
5000 Odense C

 

Vilkårene på det digitale marked
Når Bibzoom vælger at afholde en temadag om vilkårene for det digitale marked, handler det ikke blot om musikken men om alle bibliotekernes digitale kultur- og informationstilbud. Vilkårene på det digitale marked og betingelserne for den digitaliserede kultur generelt er de samme, uanset om det drejer sig om musik, film, spil eller bøger.

Hvad skal bibliotekerne tilbyde?
Musikken har længe ageret spydspids og kompas for udviklingen på det digitaliserede kulturmarked, men bøger, film, spil osv. er hastigt fulgt i kølvandet.
Ét efter ét er bibliotekets tilbud blevet konkurrenceudsat fra digitaliseringen, og hver gang er udfordringerne de samme; hvad skal bibliotekerne tilbyde, hvad må det koste, og hvad (om noget) må vi overgive til de kommercielle udbydere?

Den digitale økonomi
Hvordan ser der så ud i den digitale økonomi? Kronerne er blevet til ører, og de store er blevet endnu større. Hvordan var det lige med ”Den lange hale”? Kom den digitale distribution de små og upcoming kunstnere til gavn, som spået? Er digitalisering lig med demokratisering? Det, og meget andet, vil vi gerne sætte under lup og til debat.
Bibzoom er bibliotekernes uafhængige og sømløse musikunivers, hvor formidling er i højsædet, men samtidigt går hånd i hånd med musikindhold. Tjenesten er reklamefri og fri for kommercielle interesser.

Bibzoom er en aktiv samlende kraft for bibliotekernes formidlingsindsats og producerer tusindvis af artikler, anmeldelser, anbefalinger, podcasts, festivalguides og temaguides.
Hvordan sikrer vi Bibzoom en fortsat udvikling og en fortsat understøttelse af bibliotekernes musiktilbud i en digitaliseret nutid og fremtid?
Som afslutning på dagen giver Bibzoom et bud på 2015.

Deltagelse er gratis
Tilmeldingen er bindende, ved manglende
fremmøde opkræves et gebyr på 300,-.


Tilmeld dig senest den 15. november og kom til Odense
fredag den 28. november

 


Bibzoom - øverste portlet

Bibzoom

BibZoom.dk - nederste portlet

Om BibZoom

 

Kontakt: