Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / Bibzoom / Pressemeddelelser
BibZoom

Pressemeddelelser

3. september 2014

Pressemeddelelse:

Gratis værktøj til fællessang

Fællessang styrker sammenholdet og lykkefølelsen, og Spil Dansk leverer sammen med Bibzoom en virtuel gør-det-selv-løsning, så alle uden videre kan komme i gang med at synge.
Læs pressemeddelelsen >>

3. juli 2014

PRESSEMEDDELELSE:

Museer og biblioteker i unikt Roskildefestival samarbejde

Danmarks Rockmuseum, Bibzoom – Bibliotekernes Musiktjeneste og Roskilde Bibliotekerne har indgået et unikt samarbejde om musikformidling omkring årets Roskildefestival. Man kan finde parterne i Lyttesalonen på Pavillon Junior-området, ligesom man kan forberede sig til festivalen med over 120 ”speed podcasts” med baggrundsviden om musikken.
Læs hele pressemeddelelsen >>

11. februar 2014

PRESSEMEDDELELSE: DR, Gaffa og landets biblioteker arrangerer musikaftener på dit bibliotek

DR, musikmagasinet Gaffa og de danske bibliotekers musiktjeneste Bibzoom samarbejder omkring landsdækkende lytteklubber om et fælles musikalsk tema. Samtidig følger P6 Beat op i din radio med særudsendelser om det aktuelle tema. Første band, der kommer under lup, er britiske The Smiths og musikscenen i og omkring Manchester – det sker fra og med den 3. februar 2014.
Læs hele pressemeddelelsen »

 

18. december 2013

Pressemeddelelse: Fra Marie Key til Elvis Presley - danskernes favoritter i 2013 på biblioteket

Marie Key er både den mest populære kunstner og står bag det største hit hos bibliotekernes musiktjeneste Bibzoom i 2013. Årets måske mere overraskende artist på top-10 listerne er Elvis Presley, og tallene for 2013 vidner generelt om en enormt bred musiksmag hos de mange, mange tusinde danskere, der har hentet musik online hos bibliotekernes musiktjeneste.
Læs pressemeddelelsen »

 

22. november 2013

PRESSEMEDDELELSE:
Innovativt partnerskab bringer musik til småbørn

Bibzoom, har netop indgået et utraditionelt partnerskab med Skanderborg Kommune, om at bringe online musik ud til dagplejerne i Skanderborg og resten af landet.
Læs pressemeddelelsen »

30. oktober 2013

PRESSEMEDDELELSE:

Spil Dansk Dagen - Bibliotekerne er vigtige for danskernes musikkendskab

Torsdag den 31. oktober sættes der fokus på dansk musik. For bibliotekernes digitale musiktjeneste Bibzoom, er det startskuddet til en måned lang fejring af dansk musik.
Læs pressemeddelelsen »

12. september 2013

PRESSEMEDDELELSE:

Hvidovre Hovedbibliotek får landsdækkende radiokanal

Hvidovre Hovedbibliotek er blandt landets mest aktive musikbiblioteker. Et nyt samarbejde med Bibzoom om fast levering af kanalindhold til Bibzoom Radio cementerer denne position
Læs hele pressemeddelelsen »

27. august 2013

PRESSEMEDDELELSE:

Ny Bibzoom web platform på vej

Bibliotekernes digitale musiktjeneste Bibzoom, vil styrke sin teknologiske og redaktionelle profil, ved at udvikle en ny Drupal baseret webplatform til musiktjenesten. Projektet skal både forbedre borgernes brugeroplevelse, men skal også styrke samarbejdet internt i bibliotekssektoren, ved at platformen udvikles inden for rammerne af TING (bibliotekernes community til fremme af samarbejde, deling og digital udvikling).
Læs hele pressemeddelelsen »

26. august 2013

PRESSEMEDDELELSE:

Bibliotekerne dyrker vækstlaget – unsigned artister promoveres

Bibliotekernes digitale musiktjeneste Bibzoom, lancerer nu initiativet Unsigned, som giver danske artister, uden aftaler med pladeselskaber, muligheden for at publicere deres musik online – blandt andet via musikapp’en Bibzoom Radio. Fra i dag kan bands og solister uploade deres musik til Bibzoom, som vil sætte fokus på vækstlaget, det lokale, det smalle og det nye, ved at promovere artisterne digitalt og fysisk i samarbejde med de lokale folkebiblioteker.
Læs hele pressemeddelelsen »

14. juni 2013

Pressemeddelelse:

Bibliotekerne lancerer egen musikradio app

Bibzoom lancerer en ny radio app til Iphone og Android smartphones. Med App'en kan man lade sig inspirere og underholde af en lang række genre- eller temastationer udvalgt af nogle af landets stærkeste musikformidlere
Læs hele pressemeddelelsen »

31. Maj 2013

PRESSEMEDDELELSE:

Først kom bogbussen – nu kommer musikbussen

10 byer rundt om i det danske festivalland får besøg af musikbussen. 1. juni tager bussen på en tre måneder lang Danmarksturné. Formålet er blandt andet at øge danskernes kendskab til ny dansk musik og til bibliotekernes online musiktjeneste Bibzoom.
Læs hele pressemeddelelsen »

5. april 2013

PRESSEMEDDELELSE:

Bibzoom i nyt stort samarbejde med danske musikbloggere

Bibzoom indleder samarbejde med en række førende musikbloggere og Bibzoom styrker formidlingen af ny musik til danskerne. Samarbejdet styrker Bibzooms musikunivers, der allerede nu består af tusindvis af formidlende artikler.
Læs hele pressemeddelelsen »

4. januar 2013

PRESSEMEDDELELSE:

Bibliotekernes musiktjeneste Bibzoom fortsætter i 70 kommuner landet over

Indbyggerne i blandt andet Odense, Herning, Roskilde og i alt 70 kommuner landet over kan også i 2013 gøre brug af bibliotekernes digitale musiktjeneste Bibzoom. Med en blanding af formidlende artikler, niche materiale man ikke kan finde andre steder og populærmusik fra ind- og udland er Bibzoom også i 2013 Danmarks største digitale biblioteksservice.
Læs hele pressemeddelelsen >>

7. november 2012

PRESSEMEDDELELSE:

Bibliotekernes musiktjeneste Bibzoom har fået tag i danskerne

En god blanding af formidlende artikler, niche materiale man ikke kan finde andre steder og populærmusik fra ind- og udland har fået danskerne til at bruge bibliotekernes digitale musiktjeneste Bibzoom. Siden juni, hvor tjenesten blev relanceret i nyt design og format, er mere end 4,5 millioner musiknumre blevet downloadet og flere hundredetusinde artikler læst.
Læs hele pressemeddelelsen »

3. juli 2012

Pressemeddelelse: Bibzoom guider dig gennem jazzen

Bibzoom og Copenhagen Jazz Festival har samarbejdet omkring promoveringen af Bibzooms guide til sommerens store Jazzfestival i København.
Læs pressemeddelelsen »

7. juni 2012

Bibliotekerne og pladeselskaberne har fælles interesser

Bibzoom er, ligesom alle andre biblioteksservices fri for betaling, fri for reklamer, med fair betaling til rettighedshavere og alt sammen i folkeoplysningens tegn – Bibzoom er meget mere end en jukeboks! Det var bl.a. med disse ord at bibliotekernes digitale musiktjeneste Bibzoom blev lanceret i mandags. Siden da har mange tusinde biblioteksbrugere taget Bibzoom til sig ligesom både Spotify og Wimp udtrykt sig positivt om Bibzoom. I dag kommer så kritikken fra nogle af de store pladeselskaber. Bibzoom vil i den sammenhæng understrege, at bibliotekernes musiktjeneste og pladeselskaberne har fælles interesser i, at udbrede interessen og nysgerrigheden for musik.
Læs hele pressemeddelelsen »

7. juni 2012

Basepoint Media har aftalerne i orden

En del af dagens debat antyder at selskabet Basepoint Media ikke har deres aftaler med pladeselskaberne i orden. Basepoint Media svarer i en pressemeddelelse at de har aftalene helt på plads.Basepoint Media er leverandør af bl.a. musikindholdet i Bibzoom
Læs hele pressemeddelelsen »

4. juni 2012

Verdens første digitale public service musiktjeneste!

Musik fri for betaling, fri for reklamer, fair betaling til musikerne og alt sammen i folkeoplysningens tegn. Det er i grove træk essensen, når de danske biblioteker i dag lancerer en helt ny og brugeroptimeret udgave af musiktjenesten Bibzoom
Læs hele pressemeddelelsen »

4. juni 2012

Kulturministeren hentede dansk rock som første download på Bibzoom

Verdens første digitale public service musiktjeneste blev i dag taget i brug. Med kulturminister Uffe Elbæk, Darkness Falls duoen Josephine Philip & Ina Lindgreen, singer-songwriter Karen Kous og jazzmusikeren Benjamin Koppel i spidsen blev bibliotekernes nye musiktjeneste sat i søen. Det blev sangen ”København” med Ulige Numre, der af kulturministeren blev hentet som det allerførste download på Bibzoom, der nu i folkeoplysningens tegn giver alle danskere en nem og lige adgang til millioner af musiknumre.
Læs hele pressemeddelelsen » (pdf)

Bibzoom - øverste portlet

Bibzoom

BibZoom.dk - nederste portlet

Om BibZoom

 

Kontakt: