Om Digital Artikelservice

Digital Artikelservice tilbyder biblioteksbrugere en nem og effektiv bestilling og levering af artikler fra bibliotek.dk. Tjenesten er abonnementsbaseret og fungerer som en integreret del af bibliotek.dk. Dit biblioteks brugere får adgang til digital levering af digitaliserede artikler fra Det Kgl. Biblioteks omfattende samlinger af fysiske tidsskrifter. Artiklerne leveres direkte til brugerens mailboks på få minutter

Artikler på få minutter
Når dit biblioteks brugere søger og bestiller artikler i Bibliotek.dk tilbyder Digital Artikelservice en nem og lynhurtig levering af digitaliserede artikler direkte i brugerens mailboks. Dit bibliotek kan tilbyde denne servie via et abonnement på Digital Artikelservice.

Artiklerne digitaliseres og leveres fra Det Kgl. Biblioteks samlinger af fysiske danske tidsskrifter, som indeholder over 40.000 forskellige titler.

Leveringstiden er på få minutter for artikler som allerede er scannede imens“ny-bestilte” artikler (dvs. artikler som ikke tidligere er bestilt) scannes og sendes i løbet af maksimalt 24 timer på hverdage.

Mere end 60 % af de bestilte artikler kan leveres øjeblikkeligt, og antallet af scannede artikler øges over tid.

Abonnementstjeneste
Digital Artikelservice fungerer som en abonnementsbetalt tjeneste, hvor dit bibliotek køber adgang til tjenesten på vegne af indbyggerne i dit biblioteks hjemkommune Borgerne i kommunen kan herefter frit og ubegrænset bestille artikler via bibliotek.dk.

Abonnement løber årligt og tegnes eller forlænges hvet år af dit bibliotek.

Det Kgl bibliotek kontakter hvert år bibliotekerne med henblik på forlængelse eller oprettelse af abonnement.

Personlig adgang
Brugerne benytter deres personlige profil og personlige adgangskoder når de benytter Digital Artikelservice. Adgang sikres via borgerens login i bibliotek.dk, der videre er knyttet til det lokale bibliotek.

Dit bibliotek er afsender
Dit bibliotek krediteres når Digital Artikelservice leverer en artikel til brugeren.

Statistik
Det Kgl Bibliotek registrerer dit biblioteks forbrug, og publicerer kvartalsvise statistikker for hvert enkelt bibliotek. Dermed kan alle abonnerende biblioteker indføre forbruget af Digital Artikelservice som en del af bibliotekets almindelige aktivitetsoversigt.

Markedsføring
Digital Artikelservice har fokus på synliggørelsen af dit biblioteks abonnement på tjenesten. vi producerer løbende markedsføringmaterialer til dit biblioteks website, facebookside etc.

Materialerne leveres i standard ”plug & Play”-formater, men vi leverer gerne materialet i specifikke mål og formater efter dit biblioteks behov.

Spar ressourcer
Digital Artikelservice reducerer dit biblioteks behov for fysiske tidsskrifter. Det sparer tid og plads. Biblioteksmedarbejderne kan fokuser på det, de er bedst til, nemlig at formidle.

PRIS 2019: kr. 0,21,- per borger
Kollektiv forbrugsbegrænsning: 10.000 artikler pr. 1. mio. borgere

Prisliste biblioteker 2019 >>
Digital Artikelservice

Digital artilkelservice

Kontakt & Information

For Biblioteker
- Nyhedsbrev, Information & Support

Henrik Haagensen
8946 2098 - Mobil 22650078
Victor Albecks Vej 1
8000 Aarhus C