Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker
Digital Artikelservice Online selvbetjening med superhurtig levering
Digital Artikelservice
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
For biblioteker

For Biblioteker

14. september 2017

LYNKURSUS: Bibliotekssamarbejde og services fra Det Kgl. Bibliotek Nationalt Lånecenter og Overcentral

Sidst i oktober kan du få et lynkursus i Det Kgl. Biblioteks tjenester og services målrettet bibliotekerne. Vi fortæller om, hvad Det Kgl. Biblioteks rolle som Overcentral og Nationalt Lånecenter betyder for bibliotekerne og præsenterer en række af de tjenester, vi stiller til rådighed for dit bibliotek.

Du får også en introduktion til det danske biblioteksvæsen, historie, lovgrundlag, struktur og samarbejde. Kurset er især velegnet til nyansatte i bibliotekssektoren, men alle interesserede er velkomne.
Læs mere og tilmeld dig >>

01. september 2017

Efterårsmøder i Netværk for lånesamarbejde

Vi indbyder til efterårets møder i Netværk for lånesamarbejde. Møderne finder sted i henholdsvis Aarhus og Ballerup (med identisk dagsorden). Deltagelse er gratis for én deltager pr. bibliotek. Møderne afholdes henholdsvis 7. november (Aarhus) og 8. november (Ballerup).
Læs mere og tilmeld dig her >>

25. august 2017

Mediestream Folkebibliotek åbner

På næste fredag (1. september) åbner Det Kgl. Bibliotek op for Mediestream Folkebibliotek. Brugerne ved abonnerende biblioteker får adgang til fem mio. digitaliserede danske avissider fra perioden 1918 til 2001. Et spændende værktøj for de historieinteresserede.
Se en liste over abonnerende biblioteker >>
Læs mere om Mediestream Folkebibliotek >>

25. august 2017

Dobbelt VM-guld til fodboldkvinderne En Mediestream historie

Sommerens EM-sølv til kvindelandsholdet i fodbold var stort. Hvad de færreste dog ved, er at holdets tidligere bedrifter tæller både VM- og EM-titler. Når Mediestream Folkebibliotek åbner fredag den 1. september, kan du dykke ned i pressedækningen af kvindelandsholdets dobbelte VM-titel i 70'erne og EM-sølv i 1969.
Læs mere om pressens dækning af kvindelandsholdets triumfer >>

07. juni 2017

Kassation: igen kun via E-depot

Efter en periode, hvor vi har modtaget kasserede AV-materialer og noder uden dit bibliotek har behøvet at benytte E-depotklienten, beder vi bibliotekerne om, at vende tilbage til den gængse procedure med opslag i klienten, inden kasseret materiale sendes til Det Kgl. Bibliotek. E-depotklienten er endnu ikke implementeret i Cicero, men forventes klar senest medio september. Perioden hvor vi har modtaget AV-materialer og noder uden om E-depotklienten skyldtes en bekymring for, at der hen over sommeren ville blive kasseret for store mængder musik og film, som kunne supplere Depotordningen til understøttelse af folkebibliotekernes udlån. Det har dog vist sig ubegrundet, da vi nu modtager mange dubletter. Vi beder derfor om, at der ikke længere at sendes materialer til depot, hvis der ikke først er foretaget et opslag i E-depotklienten.
Læs mere om E-depot >>

07. juli 2017

Artikelservice - tal for 2. kvartal 2017

Nu kan du hente statistik for andet kvartal, 2017 i Digital Artikelservice, samt det samlede resultat for første halvår 2017. Digital Artikelservice bliver fortsat brugt flittigt Omsætningen er i vækst. Endda lidt mere end forventet. Brugerne benytter sig i stigende grad af den hurtigste leveringsform (til egen mailboks). Fordelingen er nu sådan, at 65 % af alle artikler leveres som "selvbetjening", uden at dit bibliotek skal bruge kræfter på processen (sidste år, samme tid, var procentsatsen 60).
Download tallene her >>

30. juni 2017

Udstillingerne ’Årets Bedste Bogarbejde 2017’ og ’Sort på hvidt’ på dit bibliotek

Dit bibliotek har mulighed for at huse dobbeltudstillingen om årets bedste boghåndværk og kreativt boghåndværk. Udstillingen kan bestilles for en måned, mod egenbetaling af transport og montering/demontering.
Læs mere >>

13. juni 2017

BiblioteksCenter for Integration på indkøb

BiblioteksCenter for Integration rejser, om ikke fra Herodes til Pilatus, så fra København til Kairo, for at finde de bedste titler til dit biblioteks servicering af sproglige minoriteter. Vi indkøber bøger, film og musik til brugere i alle aldre og på op til 15 forskellige sprog. Ud over Kairo har vi også besøgt bogmesser i Sarajevo og Teheran.
Læs mere >>

10. juni 2017

Mediestream Folkebibliotek - Vi tester - Tegn abonnement

Mediestream Folkebibliotek holder fortsat åbent for bestilling af abonnement og gør det henover hele sommeren. Avistjenesten går i luften til september. Dit bibliotek får adgang til at tilbyde brugerne fem millioner digitaliserede danske avissider - for kun fem flade øre pr. borger.
Læs mere >>

08. juni 2017

Ny adresse, samme service

BiblioteksCenter for Integration har flyttet lokaler fra Christianshavn til Bryggen. De gamle lokaler ved Orlogsmuseet er skiftet ud. Flytningen har ingen indflydelse på servicen, men logistikken omkring fysiske materialer kræver lidt ekstra opmærksomhed.
Læs mere >>

06. juni 2017

Bliv klogere på Eritrea

Nordafrikanske Eritrea er, til trods for sin relative lidenhed, næststørste kilde til flygtninge til Danmark. Det er begrænset, hvad medierne rapporterer om Eritrea, før landets beboere tager flugten nordpå. Men hvad er det for et land, alle disse mennesker flygter fra? BiblioteksCenter for Integration giver dig tre korte artikler om alt fra eritreisk kaffe og cykelløb til militærdiktatur og tvangsmilitarisering.
Læs artiklerne og bliv klogere på Eritrea >>


Nyhedsbrev

Redaktion

Det Kgl. Bibliotek- Aarhus
Victor Albecks vej 1 - 8000 Aarhus C
forbiblioteker@kb.dk - 89462114