Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker
Mediestream Folkebibliotek 10 mio. digitaliserede danske avissider
Mediestream Folkebibliotek
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
Digital Artikelservice Online selvbetjening med superhurtig levering
Digital Artikelservice
Mediestream Folkebibliotek 10 mio. digitaliserede danske avissider
Mediestream Folkebibliotek
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
For biblioteker

For Biblioteker

17. september 2018

Invitation til nordisk netværksmøde i Stockholm

Kom med til Sverige og få inspiration til arbejdet med sproglige minoriteter. Netværksmødet finder sted den 25. oktober i Stockholm på Mångkulturellt centrum. Der vil være faciliterede workshops omkring arbejdet med frivillige, samt oplæg fra Finske kolleger. I løbet af dagen vil der være rig mulighed for at networke med nordiske kollegaer og få inspiration med hjem.
Læs mere og tilmeld dig >>

17. september 2018

Temadag om betjening af elever på ungdomsuddannelserne

Næste temadag for Centralbibliotekernes Ambassadørnetværk sætter fokus på betjening af ungdomsuddannelser. Temadagen giver et overblik over ungdomsuddannelsernes forskellige opgavetyper og krav og undersøger især, hvordan man som folkebibliotek kan opkvalificere den betjening, der kan gives til de studerende, der besøger biblioteket. Du kan læse mere om temadagen og tilmelde dig på Centralbibliotek.dk >>

04. september 2018

Efterårsmøder i Netværk for lånesamarbejde

November byder på møde i Det Kgl. Biblioteks Netværk for lånesamarbejde. Biblioteksmedarbejdere fra hele landet med interesse for lånesamarbejdet mødes for at udveksle erfaringer, nyheder, tips og tricks. Vi afholder to identiske møder i hhv. Aarhus og Ballerup. Tilmeldingen er åben.
Læs mere og tilmeld dig>>

30. august 2018

Når 63 biblioteker knækker koden sammen med DR

I efteråret sætter bibliotekerne og DR spotlight på videnskab og kodning. Kode er det mest udbredte "grundstof" i din hverdag. Du finder det i dine elektroniske devices og gadgets, i hjemmet, på din arbejdsplads, kort sagt, overalt i dit liv – og lige om lidt, også på dit bibliotek. Digital Artikelservice hopper med på bølgen og leverer lynhurtig dokumentation. Læs mere >>

30. august 2018

Bedre søgning på Verdensbiblioteket

Foranlediget af brugerhenvendelser, har vi forbedret søgningen i verdensbiblioteket.dk
Læs mere >>

30. august 2018

Verdensbiblioteket: Tjek om dit bibliotek har modtaget markedsføringsmateriale

Ikke alle Ikke de nye marjkedsføringspakker fra Verdensbiblioteket har nået deres mål. Vi opfordrer alle biblioteker til at tjekke om de har modtaget materialet, og evt. kontakte os
Læs mere >>

24. august 2018

Nye priser på fjernlån

Det Kgl. Bibliotek justerer priserne for fremskaffelse af bøger og artikler uden for landets grænser. Prisændringerne vil berøre private lånere, firmaer, hospitaler samt forsknings- og uddannelsesbiblioteker, imens folkebibliotekerne fortsat får leveret materialer fra udenlandske biblioteker omkostningsfrit.
Læs mere >>

24. august 2018

Nyt arabisk katalog og introfolder på vej

BiblioteksCenter for Integration har lavet en intro-folder, der kan give brugeren en introduktion til folkebiblioteket. Folderen skal printes og kan lægges i udlånet eller uddeles ved relevante arrangementer. Denne første version er parallelsproget dansk/arabisk
og kan downloades her >>

Vi rundsender enkelte eksemplarer af folderen sammen med det nye arabiske katalog 2018. Der havde desværre indsneget sig en fejl ind i den først udsendte udgave af det arabiske katalog (forordet udfoldede sig på russisk!). Det har vi nu fået rettet i den nye portion, som vi sender i løbet af de næste uger. I bedes kassere det allerede modtagne.

24. august 2018

Nye følgesedler i fjernlånsmaterialer

Vi har ændret en smule på de sedler, som følger med materialet, når Det Kgl. Bibliotek leverer fjernlån til dit bibliotek. Med alle materialer medfølger den traditionelle kvittering, men ved materialer med særlige forhold omkring afleveringsfrist og brugsforhold medfølger der særlige sedler.
Læs mere >>

10. august 2018

Mediestream på E-kurser

E-kurser har produceret to videoer som guider dig igennem indhold og søgeteknikker til Mediestream aviser (Mediestream Folkebibliotek). Filmene er et godt introduktionsværktøj til opgaveskrivere og historieinteresserede. Eller som en første introduktion til tjenesten for biblioteksmedarbjedere.
Se videoerne her >>

10. august 2018

Nye låneregler for universitetsspecialer

EU's persondataforordninger (GDPR) stiller nye og strengere krav til håndtering og udlån af universitetsspecialer. Det sætter nye rammer for Det Kgl. Biblioteks muligheder for at udlåne disse specialer til bibliotekerne og deres brugere.
Læs mere >>

10. august 2018

Rejsetilskud til læring om inkluderende kulturtiltag

Søg rejsetilskud til læring og udveksling af viden om inkluderende kulturtiltag i de andre nordiske lande. Kunstrådet i Norge lancerer gennem projektet "Inkluderende kulturliv i Norden" et tilskud, der støtter institutioner og kunstnere, der ønsker at rejse inden for Norden for at lære om metoder til at skabe en inkluderende kultursektor. Tilskuddet vil være åbent for ansøgninger fra alle de nordiske lande fra 1. august 2018.
Få mere information om dette tilskud på projektets hjemmeside >>

12. juli 2018

Tal fra Digital artikelservice

Du kan nu hente friske "sommertal"  for dit biblioteks og brugeres forbrug af artikler i Digital Artikelservice. Tallene dækker de to første kvartaler af 2018, og holder samme høje niveau som tilsvarende periode i 2017, og "selvbetjenings-procenten" holder det meget fine niveau. Dyk ned i tallene. Se de landsdækkende tal og dit biblioteks andel i aktiviteten.
Hent statistikken her >>

22. juni 2018

Verdensbiblioteket.dk som e-bogs- og lydbogstjeneste

Verdensbiblioteket har taget hul på et nyt kapitel og tilbyder nu også e-bøger og lydbøger. Vi præsenterer mere end 400 titler, der kan læses eller høres online. Klik ind og se udvalget, der spænder vidt mellem gode titler til højtlæsning og ”tungere” faglitteratur.
Læs mere >>

22. juni 2018

Troels Kløvedal udstilling til dit bibliotek

Til efteråret tilbyder vi dit bibliotek at vise elementer fra den kommende udstilling 'Frihedens værksted' om Troels Kløvedals liv og rejser. Udstillingen vises på Naturhistorisk Museum, Aarhus, og Søfartsmuseet i Helsingør, men vi vil tilbyde dit bibliotek at vise dele af udstillingen i form af film, plancher og artikeltemaer. Sæt kryds i dit biblioteks arrangementskalender. Læs mere om udstillingen og dit biblioteks muligheder >>


Nyhedsbrev

Redaktion

Det Kgl. Bibliotek- Aarhus
Victor Albecks vej 1 - 8000 Aarhus C
forbiblioteker@kb.dk - 89462114