Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker
Mediestream Folkebibliotek 10 mio. digitaliserede danske avissider
Mediestream Folkebibliotek
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
Digital Artikelservice Online selvbetjening med superhurtig levering
Digital Artikelservice
Mediestream Folkebibliotek 10 mio. digitaliserede danske avissider
Mediestream Folkebibliotek
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
For biblioteker

For Biblioteker

12. juni 2019

Kontaktdag 2019 - på den sorte diamant

Det Kgl. Bibliotek indbyder dig til den traditionsrige Kontaktdag for folkebiblioteker den 17. september 2019. For første gang holder vi arrangementet i København på Den Sorte Diamant.
Læs mere og tilmeld dig >>

4. juni 2019

Ti år med Fjernlånsnetværk - Nyt fra forårsmøderne

Der vankede jubilæumskage ved Netværk for lånesamarbejdes forårsmøder. Det er nemlig på tiende år at netværket mødes for at dele viden, erfaringer og nyheder omkring de danske bibliotekers lånesamarbejde. To dage i maj mødtes biblioteksmedarbejdere fra alle kanter af Danmark
Læs en kort reportage fra møderne her >>

4. juni 2019

Temadag i folkebibliotekernes Ambassadørnetværk for licenser

Det Kgl. Bibliotek præsenterede udvalgte services på Ambassadørnetværket for licensers temadage den 22. maj i Gentofte og den 28. maj i Vejle. Blandt præsentationerne var en introduktion til Det Kgl. Biblioteks særsamlinger og Det Kgl. Biblioteks kønsforskningsservice og bibliotekernes nye nationale licens til Women’s Studies International
Læs mere >>

23. maj 2019

Reportage: Litteratur, kultur og formidling – digitalt og globalt

Det Kgl. Bibliotek afholdt en konference torsdag den 9. maj på Det Kgl. Bibliotek i København for 63 deltagere. Formålet med konference var at vidensdele erfaringer fra projekter og give deltagerne inspiration til det fremadrettede arbejde. Til at afslutte dagen interviewede Hanna El Gourfti forfatteren Sofie Jama, der lige har fået udgivet debutromanen ”Et andet menneske et andet liv”.
Læs mere >>

23. maj 2019

Kataloger med nyeste titler af fremmedsprogede bøger, musik og lydbøger

Når kalenderen viser juni måned, kan du forvente at modtage kataloger over de bøger, cd’er og lydbøger, der er indkøbt i 2018. Katalogerne sendes ud med kørselsordningen sammen med bestilte depoter. Hvert bibliotek får et trykt katalog med arabiske, bosniske/kroatiske/serbiske, persiske, russiske og tyrkiske titler - i alt fem kataloger. Katalogerne er lige nu i trykken, men du kan allerede nu downloade og printe selv via kb.dk/sbci/videncenter/kataloger. Som noget nyt kan alle titlerne også ses på www.verdensbiblioteket.dk/books. Her kan du sortere på sprog, børne-, skøn-, og faglitteratur.

23. maj 2019

Reportage: Nordisk netværksmøde på Tingbjerg Bibliotek og Kulturhus

Tingbjerg Bibliotek dannede rammen for 45 deltagere fra de nordiske landes møde i Nordisk Biblioteksnetværk. De hørte blandt andet om Europas største online samling af uredigerede livsfortællinger fra mennesker flygtet fra krig. Om sprogcaféer i Norge, Verdensbiblioteket og inkluderende kulturliv i Norden.
Læs mere >>

15. maj 2019

Indbydelse til webinar: Gør din historie levende

Få en guided tour i nogle af Det Kgl. Biblioteks digitaliserede kulturskatte. Webinaret "Gør din historie levende" giver en rundtur i digitaliseret historisk kort- og billedmateriale. Du kan blandt andet lære, hvor og hvordan du søger portrætbilleder af familiens aner. Find billeder og placeringen af slægtsgården. Oplev kobberstik fra 1700-tallet og postkort fra 1900-tallet. Hør også om Mediestream, hvor du har adgang til 6 millioner danske avissider, der gemmer på guld i forhold til lokal- og slægtsforskning – både for den professionelle og for ”hyggeforskeren”. Det Kgl. Bibliotek og forskningsbibliotekar Mette Colding Dahl udbyder her et webinar af en times varighed.
Læs mere og tilmeld dig >>

14. maj 2019

Det Kgl. Bibliotek overtager Ungdomsuddannelsernes Licensservice

Det Kgl. Bibliotek overtager pr. 1 juni opgaven med at forhandle og administrere licensaftaler til ungdomsuddannelserne, som indtil nu er blevet forhandlet af DEFF. I forbindelse med opgaveflytningen har Det Kgl. Bibliotek besluttet at oprette en ny service. Den nye service hedder Ungdomsuddannelsernes Licensservice, Det Kgl. Bibliotek - i daglig tale UNGLI.
Læs mere >>

14. maj 2019

Konferencereportage: Litteratur, kultur og formidling – digitalt og globalt

Danske og udenlandske oplægsholdere leverede inspiration til digital formidling, og fremstillede biblioteket og litteraturen som et enestående intimt rum for læring, og opdagelse. 63 deltagere deltog.
Læs mere >>

15. april 2019

Digital artikelservice - de første resultater fra 2019

Nu kan du hente en oversigt over dit biblioteks omsætning af digitalt leverede artikler fra Digital Artikelservice i 2019. Du kan se det samlede forbrug på landsplan og sammenligne dit eget biblioteks aktivitet med andre bibliotekers. Du har også mulighed for at hente tal fra tidligere år.
Hent tallene her >>

9. april 2019

Konference: Biblioteket og litteraturen som et enestående rum for læring

På konferencen ’Litteratur, kultur og formidling – digitalt og globalt’ vil Sofie Jama tage udgangspunkt i biblioteket og litteraturen som et enestående intimt rum for læring, opdagelse og frihed for etniske minoriteter Konferencen finder sted torsdag den 9. maj på Det Kgl. Bibliotek i København.” OBS: Sidste frist for tilmelding er fredag d. 12 april.
Læs mere og tilmeld dig konferencen her >>

9. april 2019

Mød os på Bibliotekspolitisk Topmøde

Kom og mød os på Bibliotekspolitisk Topmøde i Esbjerg den 11. og 12. april, hvor du kan finde os på stand 8 og 9. I år har vi 2019 særlig fokus på at få vores samlinger og services endnu bredere ud til borgerne – via folkebibliotekerne.
Læs mere >>

3. april 2019

Verdensbiblioteket åbnet i norsk udgave

Tirsdag den 26. marts lancerede Nasjonalbiblioteket ved et officielt arrangement Verdenbiblioteket.no.
Læs mere >>Nyhedsbrev

Redaktion

Det Kgl. Bibliotek- Aarhus
Victor Albecks vej 1 - 8000 Aarhus C
forbiblioteker@kb.dk