Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker
Mediestream Folkebibliotek 10 mio. digitaliserede danske avissider
Mediestream Folkebibliotek
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
Digital Artikelservice Online selvbetjening med superhurtig levering
Digital Artikelservice
Mediestream Folkebibliotek 10 mio. digitaliserede danske avissider
Mediestream Folkebibliotek
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
For biblioteker

For Biblioteker

18. marts 2019

Forårsmøder i Netværk for lånesamarbejde

Det Kgl. Bibliotek samler landets skarpeste fjernlånsmedarbejdere til træf i Netværk for lånesamarbejde. Netværket mødes 21. og 23. maj i Aarhus og Ballerup. På møderne udveksler vi tips, tricks og erfaringer omkring lånesamrabejdet. Traditionen tro er der også nyhedsopdateringer fra deltagerkredsen, Det Kgl. Bibliotek og DBC.
Tilmeld dig netværksmøde her >>

14. marts 2019

To nye tilbud fra BiblioteksCenter for Integration

BiblioteksCenter for Integration lancerer nu to helt nye tilbud med bogpakker. Det ene indeholder tosprogspakker med børnebøger, hvori der er to sprogvarianter af samme titel. Bøgerne er nøje udvalgt med populære titler. Det andet tilbud indeholder bøger med parallelsprog. Bøgerne er velegnet til børn, der er nye læsere og til højtlæsning i hjem med flere sprog.
Læs mere >>

11. marts 2019

Projekt: Det digitale i det lokale – design thinking

Projektet "Det digitale i det lokale" afprøver koncepter og metoder til formidling af digitale tilbud i det fysiske rum. Med udgangspunkt i metoden "design thinking" udvikles prototyper på formidlingstiltag som testes på forskellige målgrupper. Verdensbiblioteket og andre lignende tilbud danner casegrundlag. Projektet har deltagelse fra syv folkebiblioteker og er støttet af Slots- og Kulturstyrelsens Udviklingspulje.
Læs mere >>

4. marts 2019

Værktøjer til formidling af fremmedsprogede materialer

Arbejder du med formidling af fremmedsprogede materialer? Så kan du hente værktøjer og inspiration i BiblioteksCenter for Integrations Videncenter. Vi tilbyder bl.a. søgevejledninger til bibliotek.dk, kataloger over materialer på de fem mest efterspurgte sprog, baggrundsstatistik relevant for betjeningen af sproglige minoriteter, pjecer og formidlingsmateriale. Vi har fokus på både det fysiske og det digitale rum.
Læs mere >>

1. marts 2019

Konference: Litteratur, kultur og formidling – digitalt/globalt

Vi afholder konference om den globale litteratur (også den digitale) og inspirerer til bibliotekernes fremadrettede arbejde med formidling til den flersprogede målgruppe. Konferencen finder sted den 9. maj på Det Kgl. Bibliotek i København. Der er åbent for tilmelding.

Læs mere og tilmeld dig her>>

1. marts 2019

Kom til nordisk netværksmøde i København

Det nordiske biblioteksnetværk mødes onsdag den 8. maj på Tingbjerg Bibliotek for at udveksle erfaringer og inspiration til arbejdet med sproglige minoriteter. Netværket består af kollegaer fra hele Norden og det er gratis at deltage. Som en del af netværksmødet bliver der vist rundt på det nye bibliotek i Tingbjerg.
Læs mere og tilmeld dig her >>

29. januar 2019

Litteratur og kultur til sproglige minoriteter Konference 9. maj

BiblioteksCenter for Integration holder på Det Kgl. Bibliotek i København en konference torsdag den 9. maj, hvor der vil være inspiration fra danske og udenlandske oplægsholdere samt vidensdeling fra flere projekter. Konferencens fokus er formidling, litteratur og kultur til sproglige minoriteter. Der bliver åbnet op for tilmelding til konferencen 1. marts!
Læs mere >>

29. januar 2019

Digital artikelservice - samlet opgørelse for 2018

Nu kan du hente den samlede oversigt over dit biblioteks omsætning af digitalt leverede artikler fra Digital Artikelservice. Du kan se det samlede forbrug på landsplan og sammenligne dit eget biblioteks aktivitet med andre bibliotekers. 96 af landets kommuner og 98% af Danske borgere er dækket af tjenesten som, igen i år, sætter ny rekord i leverede artikler.
Hent tallene her >>

23. januar 2019

Folkebibliotekerne og Det Kgl. Bibliotek 2019

Det Kgl. Bibliotek har i 2018 undersøgt folkebibliotekernes kendskab til og interesse for vores samlinger og services. Læs mere om, hvordan vi i 2019 , vil arbejde på at nå endnu bredere ud til borgerne – via folkebibliotekerne.
Læs mere >>


Nyhedsbrev

Redaktion

Det Kgl. Bibliotek- Aarhus
Victor Albecks vej 1 - 8000 Aarhus C
forbiblioteker@kb.dk - 89462114