Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker
Mediestream Folkebibliotek 10 mio. digitaliserede danske avissider
Mediestream Folkebibliotek
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
Digital Artikelservice Online selvbetjening med superhurtig levering
Digital Artikelservice
Mediestream Folkebibliotek 10 mio. digitaliserede danske avissider
Mediestream Folkebibliotek
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
For biblioteker

For Biblioteker

19 august 2019

Tal fra Digital artikelservice

Vi er klar med de seneste tal for dit biblioteks og brugeres forbrug af artikler i Digital Artikelservice. Statistikken dækker første halvår 2019. Dyk ned i tallene. Se det landsdækkende forbrug og dit biblioteks andel i aktiviteten.
Hent statistikken her >>

19 august 2019

De digitale samlinger – sådan søger du

Det Kgl. Bibliotek har en stor samling af digitale materialer, der er frit tilgængelige for alle - både postkort, portrætter, bladtegninger, partiprogrammer, varehuskataloger og breve.
Læs mere >>

30. juli 2019

Gratis livestreaming event til folkebibliotekerne

Luksuriøs Operabiograf + Talk med amerikanske stjernedirigent Det Kgl. Bibliotek vil i år tilbyde nogle gratis livestreaming arrangementer direkte fra Den Sorte Diamant til folkebiblioteker over hele landet. Dette event er det første i rækken. arrangementet finder sted lørdag d. 24. August kl. 16:00 – 18:05
Læs mere og tilmeld dit bibliotek >>

30. juli 2019

Invitation: Kontaktdag 2019 - På Den Sorte Diamant

Det Kgl. Bibliotek indbyder dig til den traditionsrige Kontaktdag for folkebiblioteker den 17. september 2019. For første gang holder vi arrangementet i København på Den Sorte Diamant. Kontaktdagen er en mulighed for at høre mere om Det Kgl. Bibliotek efter fusionen mellem Statsbiblioteket og Det Kongelige Bibliotek i København, og om vores services til folkebibliotekerne, nu og fremover. Vi præsenterer de kendte samlinger og tilbud og vil også sætte fokus på nogle af de nye tilbud til folkebibliotekerne. Efter det officielle program byder vi på en spændende rundvisning på Den Sorte Diamant samt mulighed for at se de aktuelle udstillinger i huset.
Læs mere og tilmeld dig >>

28. juni 2019

Video: Gik du glip af Webinaret "Gør din historie levende"?

Du har mulighed for at se eller gense Webinaret "Gør din historie levende", som Det Kgl. Bibliotek afholdt den 12. juni. Webinaret er en introduktion til søgning efter historiske kort og billeder online. Forskningsbibliotekar Mette Colding Dahl tog alle med på jagten efter ny viden fra historiske kort og billeder online.

Læs mere og se videoen >>

28. juni 2019

Video: Direktør Svend Larsen i samtale med Tine Gøtzsche

Det Kgl. Biblioteks direktør Svend Larsen i samtale med Tine Gøtzche om bla. samarbejdet mellem folkebibliotekerne og Det Kgl. Bibliotek.
Se videoen >>

27. juni 2019

Videoguide: Mediestream Aviser Fra digitalisering til søgning

Mediestream Aviser giver online adgang til Det Kgl. Biblioteks samling af digitaliserede aviser. Det betyder, at man kan dykke ned i millioner af historiske avissider med bl.a. artikler, reklamer, virksomhedsnyt og dødsannoncer, som alle dokumenterer og beskriver mennesker og begivenheder siden 1666. Aviserne er en oplagt kilde til slægtsforskere, lokalhistorikere og andre, der er nysgerrige efter at grave i Danmarkshistorien. Det Kgl. Bibliotek har produceret en video, hvor vi bl.a. fortæller om, hvordan aviserne er blevet digitaliseret, og hvad man skal huske på, når man søger i dem
Læs mere >>

26. juni 2019

Videoguide til Danmarks Breve Kig historiske personligheder over skulderen

I Danmarks Breve kan du kigge nogle af de største danske personligheder som H.C. Andersen og Chr. 4. over skulderen, når de skriver til deres elskede eller den, som skylder dem penge. Se en videoguide til indhold og søgning
Læs mere >>

25. juni 2019

Brochure om de digitale samlinger

Millioner af digitale materialer er frit tilgængelige online via Det Kgl. Bibliotek, og mange af dem kan downloades, ofte i meget høj billedkvalitet. I brochuren "De digitale samlinger" præsenterer vi et udpluk af nogle af Det Kgl. Biblioteks digitale samlinger og services.
Læs mere og hent brochuren her >>

24. juni 2019

PR-Pakke til "Det digitale i det lokale"

Så er der hjælp på vej til formidlingen af Verdensbiblioteket! Som en udløber af formidlingsprojektet "Det digitale i det lokale" udsendes der inden sommer en PR-pakke til alle folkebiblioteker. Pakken indeholder en række fysiske PR-materialer og følges af en konceptbeskrivelse.
Læs mere >>

17. juni 2019

Webinar afholdes om ny national licens til folkebibliotekerne

Women’s Studies International er en guldgrube af litteratur indenfor kønsforskningen, både som fuldtekst og referencer. Basen er et stærkt værktøj til søgning i international kønsforskningslitteratur inden for især humaniora og samfundsfag. EBSCO afholder webinar om Women’s Studies International 25. juni kl. 12-13.
Læs mere >>


Nyhedsbrev

Redaktion

Det Kgl. Bibliotek- Aarhus
Victor Albecks vej 1 - 8000 Aarhus C
forbiblioteker@kb.dk