Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker
Mediestream Folkebibliotek 10 mio. digitaliserede danske avissider
Mediestream Folkebibliotek
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
Digital Artikelservice Online selvbetjening med superhurtig levering
Digital Artikelservice
Mediestream Folkebibliotek 10 mio. digitaliserede danske avissider
Mediestream Folkebibliotek
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
Bibliotekscenter for Integration Bøger musik og film på alverdens sprog
Bibliotekscenter for Integration
For biblioteker

For Biblioteker

17. juni 2019

Webinar afholdes om ny national licens til folkebibliotekerne

Women’s Studies International er en guldgrube af litteratur indenfor kønsforskningen, både som fuldtekst og referencer. Basen er et stærkt værktøj til søgning i international kønsforskningslitteratur inden for især humaniora og samfundsfag. EBSCO afholder webinar om Women’s Studies International 25. juni kl. 12-13.
Læs mere >>

17. juni 2019

Formidlingskoncepter til det digitale i det lokale

Projekt Verdensbiblioteket – det digitale i det lokale sluttede i maj i år. Projektets mål var, at udvikle og afprøve nye koncepter og metoder til formidling af digitale tilbud i det fysiske rum med udgangspunkt i Verdensbiblioteket og andre relaterede tilbud at . Projektet har testet ni formidlingskoncepter, og samlet erfaringerne og best practice i fem formidlingstiltag, som kan inspirere formidlingen af digitale tilbud i det fysiske rum.
Læs mere >>

12. juni 2019

Kontaktdag 2019 - på den sorte diamant

Det Kgl. Bibliotek indbyder dig til den traditionsrige Kontaktdag for folkebiblioteker den 17. september 2019. For første gang holder vi arrangementet i København på Den Sorte Diamant.
Læs mere og tilmeld dig >>

4. juni 2019

Ti år med Fjernlånsnetværk - Nyt fra forårsmøderne

Der vankede jubilæumskage ved Netværk for lånesamarbejdes forårsmøder. Det er nemlig på tiende år at netværket mødes for at dele viden, erfaringer og nyheder omkring de danske bibliotekers lånesamarbejde. To dage i maj mødtes biblioteksmedarbejdere fra alle kanter af Danmark
Læs en kort reportage fra møderne her >>

4. juni 2019

Temadag i folkebibliotekernes Ambassadørnetværk for licenser

Det Kgl. Bibliotek præsenterede udvalgte services på Ambassadørnetværket for licensers temadage den 22. maj i Gentofte og den 28. maj i Vejle. Blandt præsentationerne var en introduktion til Det Kgl. Biblioteks særsamlinger og Det Kgl. Biblioteks kønsforskningsservice og bibliotekernes nye nationale licens til Women’s Studies International
Læs mere >>

23. maj 2019

Reportage: Litteratur, kultur og formidling – digitalt og globalt

Det Kgl. Bibliotek afholdt en konference torsdag den 9. maj på Det Kgl. Bibliotek i København for 63 deltagere. Formålet med konference var at vidensdele erfaringer fra projekter og give deltagerne inspiration til det fremadrettede arbejde. Til at afslutte dagen interviewede Hanna El Gourfti forfatteren Sofie Jama, der lige har fået udgivet debutromanen ”Et andet menneske et andet liv”.
Læs mere >>

23. maj 2019

Kataloger med nyeste titler af fremmedsprogede bøger, musik og lydbøger

Når kalenderen viser juni måned, kan du forvente at modtage kataloger over de bøger, cd’er og lydbøger, der er indkøbt i 2018. Katalogerne sendes ud med kørselsordningen sammen med bestilte depoter. Hvert bibliotek får et trykt katalog med arabiske, bosniske/kroatiske/serbiske, persiske, russiske og tyrkiske titler - i alt fem kataloger. Katalogerne er lige nu i trykken, men du kan allerede nu downloade og printe selv via kb.dk/sbci/videncenter/kataloger. Som noget nyt kan alle titlerne også ses på www.verdensbiblioteket.dk/books. Her kan du sortere på sprog, børne-, skøn-, og faglitteratur.


Nyhedsbrev

Redaktion

Det Kgl. Bibliotek- Aarhus
Victor Albecks vej 1 - 8000 Aarhus C
forbiblioteker@kb.dk