Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Gamle sider / K-dag 2011 / Kontaktdag 2011
For biblioteker

Kontaktdag 2011

Udgivet 24. maj 2011

For Biblioteker kdag_sideillustration.jpg


Af Aynur Kekec

Vi inviterer hermed til den årlige kontaktdag på Statsbiblioteket - en dag med inspiration, networking, workshops og meget andet godt.

Tema:

Hvad skal bære bibliotekssektoren ind i fremtiden?
Mainstream eller smalt. Analogt eller digitalt. Skal vi vælge, skal vi satse? Hvordan bærer vi os ad med at lede og finansiere udviklingen?

Statsbiblioteket har inviteret oplægsholdere til at belyse emnet, og der er efterfølgende mulighed for dialog og diskussion i workshops.

Program download.jpg (pdf)
emilia_mini

Emilia van Hauen – Strategisk rådgiver, sociolog og kommentator
Emilia van Hauen beskæftiger sig med tidsånden i samfundet og har speciale indenfor moderne livsformer og trends og tendenser i samfundet. Hun er fast kommentator i flere medier.
Forfatter til bestselleren ”Farvel Egofest og goddag til formål og fællesskaber”.
Emilia har specialiseret sig i at læse tidens tegn og omsætte dem til organisationsstrategier, der omfatter alt fra new-bizz, udvidelse af markedet, forbrugeradfærd, Corporate Identity til HR og PR-strategier. Med en baggrund inden for salg/marketing og nuværende ståsted indenfor sociologien, slår hun bro mellem sociokulturelle strømninger og overskud på bundlinjen.

Under overskriften "Formål og fællesskaber" giver Emilia inspiration til, hvordan fremtidens biblioteksservices skal designes for at appellere til borgerne.

villemoes_mini2.jpg

Nils Villemoes – Forfatter og lektor i ledelse    
Samfundet har bevæget sig fra bondesamfund til industrisamfund til servicesamfund til informationssamfund til videnssamfund. Det er dér, vi befinder os nu. I cyberspace. I mellemtiden er Jens Vejmand forlængst gået til sine fædre. Han dør i femte vers, ensom og ludfattig. Der er end ikke råd til en sten på hans grav. Nu er det os, der sidder bag skærmen – ikke med klud om hånden, men med en mus i hånden. Vi sidder og downloader.

Provokerende, energisk og krydret med kærligt indspark vil foredragsturboen Nils Villemoes sætte fokus på muligheder og udfordringer i bibliotekssektoren. Han vil give sit bud på, hvordan man rent ledelsesmæssigt kan navigere og agere igennem denne svære udfordring.

Workshops
Eftermiddagen byder på tre workshops, hvor deltagerne, udover inspiration, også har mulighed for at gå i dialog om følgende

Workshop 1:
Hvorfor er det ikke gratis for bibliotekerne at stille kulturarv, tv, radio til rådighed?

Workshop 2:
Skal e-bøger, musik og film nødvendigvis være billigere end de fysiske versioner?

Workshop 3:
Hvad mener vi, når vi siger, ”vi vil bruge kulturarven til at differentiere os”?

Målgruppe: Medarbejdere og chefer på folkebibliotekerne

Tid, sted og pris
•    Torsdag den 9. juni 2011, kl. 9.00 – 16.00
•    Statsbiblioteket, Victor Albecks Vej 1, 8000 Aarhus C
•    950,- kr. inkl. forplejning

(tilmeldingsfrist udløbet)

På gensyn i Aarhus den 9. juni

Spørgsmål er meget velkomne til Aynur Kekec (8946 2075)