Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Gamle sider / IU-netværk / Studietur Berlin
For biblioteker

Studietur Berlin 2008

Berlin frise

Formål

Formålet med studieturen var at give deltagerne et anderledes input til innovation og udvikling. Hvad betyder de begreber egentligt? Studieturen forsøgte at omsætte begreberne til indblik i konkrete handlinger og projekter på alle niveauer.

Formålet var således ikke som udgangspunkt at besøge andre biblioteker, men derimod opsøge skæve vinkler så som innovative virksomheder, nye kulturelle tilbud, lære om større udviklingsprojekter m.m.

Det hele er naturligvis krydret med ideen om, deltagerne fik et netværk.

Programpunkter

Herunder kan du læse mere om de indtryk deltagerne fik på turen samt se flere præsentationer mv.

HPI - School of Design thinking

Siden oktoer 2007 har Hasso-Plattner instituttet udbudt studieretningen 'Design Thinking' i Tyskland. Konceptet går i sin enkelhed ud på at gruppere tre til fire studerende med to lærere fra forskellige dicipliner/studieretninger for at skabe et interdiciplinært team.

Vores oplægsholder Prof. Ulrich Weinberg har været skolens leder siden sommeren 2007 har og bl.a. en baggrund i kunst og design og 3D computer animation m.m.

Triad

Triad er en virksomhed der lever af oplevelseskommunikation, strategi og markedsføring. De planlægger alt lige fra ideen fødes, koncept, design, planlægning, arkitektur og selve realiseringen af ideen.

Besøget hos Triad gav et indblik i og input fra et innovativt firma med godt 80 ansatte, hvis baggrunde spænder lige fra arkitkter til tekstforfattere og it-specialister.

Art+Com

Virksomheden dækker hele spektreret af services - lige fra idé-genreringen og den primære udvikling af et projekt, over design, til efterfølgende back-up og konsulentbistand.

De skaber forskellige applikationer, hjemmesider, tekniske installationer, multimedia, funktionelle (oplevelses) rum for både industri, kultur og forskningssektoren. Deres projekter kan således findes på internettet, på museer, i showrooms, ved events mv.

Vores besøg tog udgangspunkt i flere cases, hvor der blev sat fokus på den holistiske tilgang til konceptualisering, planlægning og realisering af projekter.

Deutsche Telecom Laboratories

Besøget hos Deutsche Telecom Laboratories gav os et indblik i deres arbejdsmetode og primære arbejdsområder, herunder inovative arbejdspladser, kundebehov, intuitivt usability og integreret kommunikation.

Det hele krydret med fremvisning af nogle af fremtidens teknologiske redskaber til brug på arbejdspladsen og i hjemmet.

Billeder

Se billeder fra studieturen på picasa.