Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Gamle sider / SBCI-gammel udgave / Om SBCI / Tidligere projekter / Newcomers / Newcomer 1 / Evaluering af Projekt Newcomers og de nye udfordringer - bibliotekerne på forkant
For biblioteker

Evaluering af Projekt Newcomers og de nye udfordringer - bibliotekerne på forkant

Projekt ’Newcomers og de nye udfordringer – bibliotekerne på forkant’ blev eksternt evalueret af Als Research, der er en forsknings- og rådgivningsvirksomhed med speciale indenfor integration, ligestilling, udsatte og sundhed.  Hovedkonklusionerne i evalueringsrapporten er:

  • Det er vigtigt, at bibliotekerne kan benytte færdigudviklede koncepter som f.eks. Expat Dinners, der er lette at implementere i en lokal kontekst.
  • Succes er afhængig af den lokale ledelses opbakning.
  • Netværksbibliotekernes placering i forhold til lokale virksomheder har en væsentlig betydning for succesen.
  • Eksterne netværk faciliteret af projektgruppen og tovholderne har haft stor betydning for netværksbibliotekerne.
  • Samarbejdspartnerne har fået indsigt i bibliotekernes potentiale, og projektet har været en øjenåbner for fremtidige muligheder i et tættere samarbejde.
  • Bibliotekernes største udfordring er at få newcomers til at bruge bibliotekerne første gang. Når newcomers først har været til et arrangement, så møder de typiske op til flere.
  • Massiv markedsføring er nødvendig, da biblioteket ofte har en helt anden betydning og funktion i de lande, newcomers kommer fra.

Læs hele rapporten

 

Projektets interne evalueringsrapport kan læses her

Bilag 1 til rapporten: Oversigt over tovholder- og netværksbiblioteker

Bilag 2 til rapporten: Oversigt over biblioteker, der har afholdt Expat Dinners

Newcomer 1

newcomers

Inspiration og værktøjer

Hvem er med?

Kan dit bibliotek hjælpe dig med at få et lykkeligere liv?

Det mener Projekt Newcomers helt bestemt! Derfor har vi lavet nedenstående engelske brochure og video. Se og læs dem, og få et smil på læben :-)