Forslag til relevante eksterne samarbejdspartnere

teamwork

Nedenstående liste af er blot et lille udpluk af mulige samarbejdspartnere. Brug jeres egen fantasi til at finde relevante samarbejdspartnere indenfor kunst, kultur, erhverv, udannelsesmiljøer, jobcentre etc. i jeres lokalområde.

International Community - Århus
International Community arbejder med at tiltrække, modtage og fastholde international arbejdskraft i Århus-regionen. Organisationen, der hører hjemme under Erhverv Århus, har eksisteret siden september 2008 og har flere end 650 medlemmer. IC’s hjemmeside har 400 brugere af Online Community, hvor expats hjælper hinanden.
http://www.internationalcommunity.dk

International Citizen Service Centre
Alle de statslige og kommunale myndigheder som har relevans for udenlandske arbejdstagere er nu samlet undet ét tag i de fire International Citizen Service Centre. De ligger i Danmarks fire største byer København, Århus, Odense og Ålborg. Det er oplagt at arbejde for at markedsføre bibliotekernes tilbud ved et sådant newcomer-knudepunkt. Læs mere om centrene her.

International Citizen Service Copenhagen

Copenhagen Post
Engelsksproget avis med nyheder fra HELE landet (selvom navnet ikke synes det). Copenhagen Post har tilbudt bibliotekerne i Projekt Newcomers gratis abonnement i en prøveperiode, hvis biblioteket afholder leveringsomkostninger på ugentlig basis. Alternativt kan bibliotekerne altid reklamere for den gratis online-adgang til avisen.
http://www.cphpost.dk

Foreningen Nydansker
Projekt Newcomers samarbejder med foreningens projekt Letsmeetin.dk omkring afholdelse af Expat Dinners. Letsmeetin-sitet har til formål at matche newcomers med andre newcomers og danskere omkring forskellige temaer såsom sprog, karriere, familie, hobbies mm. Også bibliotekerne kan oprette en profil og lede efter newcomers i deres lokalområde.
www.letsmeetin.dk

ExpatinDenmark
Expat in Denmark åbner en eventkalender på deres hjemmeside, og bibliotekerne opfordres til at sende en kort engelsk tekst om relevante newcomer-events til Craig Till (crt@expatindenmark.com), som derefter lægger det ud på sitet, som pt har 5000 brugere.
Endvidere samarbejder Projekt Newcomers med Expat in Denmark om aftholdelse af Expat Dinners – på biblioteket. Se mere om dette ovenfor i kataloget.
www.expatindenmark.com
 
WorkInDenmark
Work in Denmark arbejder i øjeblikket på, hvordan One Stop Shop’s kan blive tilgængeligt i alle kommuner (se mere under One Stop Shop - Århus). På WorkInDenmarks hjemmeside er der lagt en ny step-by-step guide på hjemmesiden til hjælp når udlændinge skal flytte til Danmark.
Der kommer en ny underside på hjemmesiden for højtuddannede i lighed med dem, man har for studerende og for sundhedspersonale.
Work in Denmark samarbejder endvidere med udvalgte virksomheder om en ægtefællejobbørs, som virksomhederne tilmelder sig. Der er p.t. 82 tilmeldte virksomheder.
https://www.workindenmark.dk

Consortium for Global Talent
Consortium for Global Talent er en sammenslutning af 16 store danske virksomheder med fokus på rekruttering og fastholdelse af højtkvalificeret arbejdskraft. Konsortiet har også fokus på familietrivsel, som netop er der, hvor bibliotekerne kan tilbyde deres services.
Der findes endnu ikke et officielt site, men der kan læses mere om initiativer her - http://www.torm.com/wps/wcm/connect/abc3a980413493fca3dca71f0aba7324/Pressemeddelelse_Nr.+1+2010+-+Consortium+for+Global+Talent.pdf?MOD=AJPERES

Newcomer 1

newcomers

Inspiration og værktøjer

Hvem er med?

Kan dit bibliotek hjælpe dig med at få et lykkeligere liv?

Det mener Projekt Newcomers helt bestemt! Derfor har vi lavet nedenstående engelske brochure og video. Se og læs dem, og få et smil på læben :-)