Ansættelse af newcomer i løntilskud

Titel
Ansæt en newcomer!

Målgruppe
Tiltaget er henvendt til newcomers, som har mulighed for et løntilskudsjob. De fleste ville være familiesammenførte med høj uddannelse hjemmefra. De er under integrationsloven, der giver dem denne mulighed.

Idé/koncept
Idéen er at give en newcomer mulighed for at bruge sine ressourcer. Når biblioteket har en løntilskudsansat, får biblioteket hjælp til at betale deres løn. For en newcomer er en midlertidig ansættelse på biblioteket en god måde komme igang på arbejdsmarkedet, have kontakt med danskere, bruge deres ressourcer, få socialt netværk og viden om ens muligheder i Danmark og prøve selv at skabe et nyt job efter  løntilskudsperiode. Til gengæld for biblioteket, for begrænsede midler, udviklet newcomer-området (eller andre områder, som newcomer’en har kvalifikationer til at beskæftige sig med). Samtidig bliver newcomers introducerede og involverede i biblioteksverdenen.

Hvordan arrangeres indhold?
Newcomers kontaktes gennem jobkonsulenterne.

Hvordan laver vi PR og/eller hvordan inviterer vi målgruppen?
Man behøver ikke at lave PR. Man kan samarbejde med jobkonsulenterne. De kan se på newcomers’ CV´er, hvad deres uddannelse og erfaringer er, hvor lang tid, de har været i Danmark, og hvor meget dansk de kan. Det skal overvejes om en sådan stilling er noget for nogen, som har været i Danmark i længere tid og kan noget dansk. Det kunne være en fordel for en newcomer, som kan på denne måde forbedre sit dansk.

Evt. supplerende hjælp
Biblioteket kan sende en beskrivelse af erfaringen med newcomers i løntilskudsjob til samarbejdspartnere, dvs. virksomhederne og andre organisationer. På denne måde kan den gode historie tiltrække flere newcomers til at få mulighed for at få et løntilskudsjob på biblioteket.

Ressourcer
Det kræves en arbejdsplads og den del af lønnen, som ikke er inkluderet i tilskuddet.

Tips og kontakt for yderligere inspiration
Margit Johansen og Daniela Lot – marjo@aarhus.dk 

Newcomer 1

newcomers

Inspiration og værktøjer

Hvem er med?

Kan dit bibliotek hjælpe dig med at få et lykkeligere liv?

Det mener Projekt Newcomers helt bestemt! Derfor har vi lavet nedenstående engelske brochure og video. Se og læs dem, og få et smil på læben :-)