Interviews med newcomers

Titel
Kontakt en newcomer!

Målgruppe

Alle newcomers

Idé/koncept
Idéen er at de pågældende biblioteker kontakter så mange newcomers som muligt for at høre, hvad de mangler i deres daglige liv i Danmark, og hvordan de bruger bibliotekerne. Det er en måde at bringe dem tættere på biblioteket og vise dem nogle af de ydelser, som de endnu ikke ved, at biblioteket tilbyder. Samtidig får biblioteket input om dets services, materialer, indretning af dets rum osv. fra en gruppe, som normalt ikke deltager i andre undersøgelser.

Hvordan arrangeres indhold?
Der skal forberedes nogle spørgsmål i forvejen (se www.newcomers.dk for eksempler på fokusgruppeinterview – guides og invitationerl).
Spørgsmålene kan mailes direkte eller newcomers kan blive interviewet individuelt eller i små grupper.

Hvordan laver vi PR og/eller hvordan inviterer vi målgruppen?

Invitationen kan lægges på bibliotekets hjemmeside med navn og email på bibliotekets kontaktperson. Newcomer’en finder sammen med bibliotekaren ud af, om der skal være en samtale eller om spørgsmålene sendes via email.
En anden måde at lave PR er at kontakte samarbejdspartnere (virksomhederne som har internationale medarbejdere og andre organisationer), som kontakter deres medarbejdere eller medlemmer.

Ressourcer
Hvis der laves personligt interview, så kan det forgå på biblioteket eller andre steder. Bibliotekets medarbejdere skal stå for det, og der skal afsættes tid til at bearbejde interviewet bagefter.

Tips og kontakt for yderligere inspiration

Margit Johansen og Daniela Lot, Århus Kommunes Biblioteker – marjo@aarhus.dk

Newcomer 1

newcomers

Inspiration og værktøjer

Hvem er med?

Kan dit bibliotek hjælpe dig med at få et lykkeligere liv?

Det mener Projekt Newcomers helt bestemt! Derfor har vi lavet nedenstående engelske brochure og video. Se og læs dem, og få et smil på læben :-)