Postkort til udenlandske studerende

Titel/produkt

PR om bibliotekets services til de nye udenlandske studerende ved Aalborg Universitet

Målgruppe

Udenlandske studerende ved Aalborg Universitet.

Idé/koncept

Universitetet fik 600 nye udenlandske studerende pr. 1.9. 2011.
Dem ville vi gerne have fat i!
Vi producerede et postkort i A5 format. Forsiden med et flot design, der er genkendeligt fra dekorationer på vore biblioteker og hjemmeside (vi er så heldige at have en meget dygtig grafiker, der er uddannet ved kunstakademiet). I designet indgår et antal citater, der siger noget om at tilegne sig viden og at være i udlændighed. Citaterne er på engelsk, spansk, tysk, fransk, russisk og kinesisk for at dække de grupper, der primært kommer som studerende til Aalborg. På bagsiden listede vi de services, vi mener, henvender sig mest direkte til målgruppen. Samt et link til vores engelske del af hjemmesiden.

Se postkortet


Vi fik oversat postkortet til engelsk hos Sprognet i Højbjerg for at være sikker på, at det er en oversætter med engelsk som modersmål, der oversætter. Det viser respekt for læseren og understøtter vores professionalisme. Det kostede 318 kr, og vi fik oversættelsen dagen efter vi sendte teksten.

Vi havde i forvejen en aftale med Internationalt kontor på Aalborg Universitet om, at de ville sørge for at pakke kortet i deres velkomstpose til de nye studerende. De lod også et antal stå fremme i deres reception.

Vi tæller nu hits på vores engelske del af hjemmesiden for at se, om postkortet har virket.

Ressourcer

Postkortene kostede ca. 1,50 kr pr. stk.

Tips og kontakt for yderligere inspiration

Vita Andersen og Bodil Bøtcher, Aalborg Bibliotekerne

Newcomer 1

newcomers

Inspiration og værktøjer

Hvem er med?

Kan dit bibliotek hjælpe dig med at få et lykkeligere liv?

Det mener Projekt Newcomers helt bestemt! Derfor har vi lavet nedenstående engelske brochure og video. Se og læs dem, og få et smil på læben :-)