Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Gamle sider / SBCI-gammel udgave / Om SBCI / Tidligere projekter / Newcomers / Newcomer 1 / Idekatalog / Kultur som middel til at fastholde udenlandske medarbejdere
For biblioteker

Kultur som middel til at fastholde udenlandske medarbejdere

Biblioteker og kultur som fastholdelsesværktøjer

Midt- og vestjyske biblioteker har i en 2-årig periode fra 2009 til 2011 samarbejdet om at skabe kulturelle tilbud med det formål at fastholde udenlandsk arbejdskraft på områdets virksomheder under projektet "Kultur som middel til at fastholde udenlandske medarbejdere".

Projektet har haft som mål at geare bibliotekerne at tilbyde en vifte af attraktive tilbud til forudenlandske tilflyttere, således at biblioteket bliver et centralt sted for kulturel og social udvikling for udlændinge uanset alder og uddannelsesniveau. I samarbejdet har bibliotekerne afprøvet, hvilken rolle de og kulturen kan spille i integrationen af udenlandske medarbejdere og deres familier.

Erfaringsopsamling og idékatalog fra Vestjylland
I evaluering af det 2-årige tværkommunale udviklingsprojekt, øser de involverede biblioteker fra det midt- og  vestjyske ud af deres erfaringer med at servicere newcomers. Sug til dig af deres erfaringer ved at læse evalueringen.

I forbindelse med projektet er der også blevet udarbejdet et idekatalog over alle de forskellige arrangemeneter som blev afholdt i projektperioden. Læs idekataloget og lad dig inspirere.

Newcomer 1

newcomers

Inspiration og værktøjer

Hvem er med?

Kan dit bibliotek hjælpe dig med at få et lykkeligere liv?

Det mener Projekt Newcomers helt bestemt! Derfor har vi lavet nedenstående engelske brochure og video. Se og læs dem, og få et smil på læben :-)