Navigation
 

Diverse skriftlige materialer

papir_saks_blyanter

Så er der dømt cut and paste. Klip, klister eller bliv inspireret af skabeloner til newcomerprodukter eller markedsføring af biblioteket overfor newcomers.

Projektskabelon:

Hvordan kommer man helt konkret igang? Brug projektskabelonen som en tjekliste til at få overblik over jeres event eller produkt. Hvem gør hvad, og hvor hvilke ressourcer kan andre bidrage med? Når I har gennemført arrangementet/produceret jeres produkt så send det ind til os, så andre kan få glæde af jeres erfaringer.

Introduktion til biblioteket i fast form

Welcome to the Libraries of Rudersdal (pdf)
I samarbejde med Spousecare og Relocation Scandinavia har Rudersdal Bibliotekerne udarbejdet en engelsk pjece om biblioteket. 

Mini guide for families with Children (pdf)
Den engelsksprogede guide for nytilflyttede familier er udviklet i samarbejde med Jobcenter Vejle, Vejle kommune med flere og Vejle Bibliotek.

25 things you probably didn't know about libraries (pdf) er udarbejdet af Projekt Newcomers. For en redigerbar version, som I kan tilpasse jeres biblioteks udbud af services - se 30 things you probaly didn't know about libraries (word doc)

Alternative biblioteksintroduktioner kan til eksempel også være en lille quiz om biblioteket (pdf) som Vejle Bibliotek lavet.

Introduktion til biblioteket på engelsk på hjemmesiden

Klik dig videre her og se en række danske bibliotekers eksempler på biblioteks-hjemmesider på engelsk.

Inviationer til temaarrangementer på biblioteket

Få inspiration fra inviationerne julearrangementerne fra Herning Biblioteks julearrangement (pdf) og Greve Biblioteks julearrangement (pdf). Mange biblioteker har arrangementer for børn og voksne med temaer som fastelavn, Skt. Hans eller juleklip. Det kræver ikke andet end at annoncere på engelsk - så er det også et oplagt arrangement for newcomers.

Markedsføring af Expat Dinners

Plakater, invitationer og meget mere. Se her for markedsføringsmaterialer til Expat Dinners.

Greve Biblioteks forprojekt om newcomers

I 2008 kørte Greve Bibliotek et lokalt forankret forprojekt om newcomers. Inspireret af blandt andet Toronto Library satte Greve sig for at invitere newcomers indenfor til fokusgruppeinterviews. Det kom der nogle gode erfaringer ud af - læs dem her (pdf)

Hvad mener de selv?

Hvorfor ikke spørge newcomers hvad de egentlig selv kunne tænke sig på biblioteket? Blandt andet Greve og Århus Biblioteker har kastet sig ud i fokusgruppeinterviews. Se eksempler på invitation og indhold her -

Biblioteksintroduktion på engelsk

Århus Kommunes Bibliotek har haft stor succes med biblioteksintroduktioner på engelsk. Læs mere her.
Se også Århus' powerpoint-præstentation af bibliotekets hjemmeside - på engelsk.

Alternativt til en biblioteksintroduktion har Vejle Bibliotek lavet en lille quiz om biblioteket.

Biblioteks-sites på engelsk

Flere biblioteker henvender sig også på engelsk til deres brugere - få inspiration her

Newcomer 1

newcomers

Inspiration og værktøjer

Hvem er med?

Kan dit bibliotek hjælpe dig med at få et lykkeligere liv?

Det mener Projekt Newcomers helt bestemt! Derfor har vi lavet nedenstående engelske brochure og video. Se og læs dem, og få et smil på læben :-)