Netværk

myrer1

Etablering af netværk og samarbejde mellem bibliotekssektoren og relevante eksterne aktører såsom virksomheder, kommunale jobcentre, frivilligorganisationer, sprogskoler, NGOer, interesseorganisationer m.f. var et højt prioriteret indsatsområde i Projekt Newcomers og de nye udfordringer - Bibliotekerne på forkant. Samarbejdet og sparringen med disse aktører foregik både på nationalt og lokalt plan.

Formål med at skabe netværk med eksterne samarbejdspartnere

  • at komme tættere på målgruppen i forhold til afdækning af behov og krav til biblioteksservices
  • at komme tættere på målgruppen i forhold til at få markedsført bibliotekernes services og events, der hvor newcomers er
  • at øge kendskabet til folkebibliotekerne udenfor biblioteksverdenen som relevant insititution for fremtidigt samarbejde.

Eksempler på eksterne samarbejdspartnere på national plan

Folkeuniversiteterne har formelle afdelinger i de fire universitetsbyer Ålborg, Aarhus, Odense og København, samt en lang række komittéer rundt om i landet.I forhold til komitteerne vil der være særlige gode muligheder for forskellige typer af samarbejde.

Relocation Scandinavia er et firma som hjælper virksomheder med at tage godt imod og fastholde expats og deres familier, ved at sørge for at de falder til både på arbejdspladsen og på hjemmefronten.

Expat in Denmark har til formål at gøre Danmark til et attrativt sted at arbejde og bo. De formidler information om expats til danskere og omvendt, etablere sociale og karrierenetværk for expats samt afholde en række events med fokus på fastholdelse af den udenlandske arbejdskraft.

Letsmeetin.dk er et socialt online forum, hvor formålet er at skabe kontakt mellem expats og danskere. Letsmeetin.dk er et subsite til expatindenmark.dk

Spousecare er et firma som hjælper virksomheder med at fastholde deres udenlandske medarbejdere, ved at sørge for, at for den medfølgende ægtefælle får et netværk og en meningsfuld dagligdag i Danmark.

International Community, Aarhus tilbyder expats og deres familier en række aktiviteter og services som skal gøre det lettere at falde til i Aarhus.

International Citizen Service Center ligger i de fire største byer, og er én samlet indgang til "myndighedsdanmark". Alle myndigheder er samlet under ét tag, så det er langt lettere for arbejdsmigranter såvel som danske virksomheder, der ansætter udenlandsk arbejdskraft, at få styr på al papirarbejdet og besvaret alle spørgsmål.

Consortium for Global Talent er et fællesskab bestående af 18 af de største danske og udenlandske virksomheder i Danmark. Ved at hjælpe til med at gøre Danmark til et attraktivt land at arbejde, leve og studere i, er deres mission er at tiltrække og fastholde højtuddannet arbejdskraft i Danmark.

Newcomer 1

newcomers

Inspiration og værktøjer

Hvem er med?

Kan dit bibliotek hjælpe dig med at få et lykkeligere liv?

Det mener Projekt Newcomers helt bestemt! Derfor har vi lavet nedenstående engelske brochure og video. Se og læs dem, og få et smil på læben :-)