Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / 165 lektiehjælpsprojekter på tre år
For biblioteker
Navigation
 

165 lektiehjælpsprojekter på tre år

Udgivet 19. november 2009

Af Lone Bak Nielsen

For tre år siden var der næsten ingen. Nu er der 165 lektiehjælpsprojekter på folke- og skolebibliotekerne, til glæde og gavn for både børn og biblioteker. Statsbiblioteket har i tre år ledet "Projekt 100 lektiecaféer", som stopper ved udgangen af november 2009.

Målet var at oprette 100 lektiecaféer, men resultatet blev på 130. Oven i det tal, kommer 35 videreudviklinger af lektiecaféerne, såsom læringscentre for voksne eller sprogstimulering for de mindste, så i alt er der oprettet 165 lektiehjælpsprojekter. Alle har fået økonomisk støtte fra lektiehjælpspuljen, og desuden praktisk støtte fra Statsbiblioteket, der har arrangeret temadage, markedsført puljen og vejledt bibliotekerne i at etablere og drive en lektiecafé.

En win-win situation

Og det har været en succes. Ikke kun er målet om de 100 lektiecaféer nået. Lektiecaféerne gør også en reel forskel for børnene, der fortæller om bedre faglige resultater og større glæde ved at lave lektier. Også bibliotekerne mærker en forskel: Lektiecaféerne skaber øget liv på biblioteket, gør biblioteket interessant for lokalpressen, og styrker bibliotekets integrationsprofil. Det er kort sagt en "win-win" situation.

Lektiecaféen er blevet en fast del af bibliotekets tilbud

Over 70 % af lektiecaféerne, der har fået etableringsstøtte fra lektiehjælpspuljen, bliver videreført i bibliotekets drift. At så stor en andel af bibliotekerne prioriterer at føre lektiecaféerne videre, er en stor succes for ”Projekt 100 lektiecaféer”. Det vidner om, at projektet for alvor har ramt et behov blandt både brugere og biblioteker, og det fortæller, at lektiecaféerne, samtidig med at være en vedkommende opgave, også er en overkommelig opgave.

Projekt 100 lektiecaféer takker af – og Lektier Online træder til

Statsbiblioteket takker for den store opbakning til ”Projekt 100 lektiecaféer” fra biblioteker og samarbejdspartnere. Selvom Statsbibliotekets rolle formelt set slutter 30. november 2009, så lever hjemmesiden videre, og her vil man fortsat kunne finde information om projektet.

Alle henvendelser om projektet bedes dog fremover rettet til Styrelsen for Bibliotek og Medier.

Der vil stadig blive arbejdet med lektiehjælpsprojekter på Statsbiblioteket, men fremover gælder det ”Lektier Online”, der er den virtuelle pendant til de fysiske lektiecaféer. Arbejdet med at udvikle den nye service er i fuld gang - følg med på statsbiblioteket.dk/lektier-online