Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / ”Bibliotekerne – selvfølgelig…!”
For biblioteker
Navigation
 

”Bibliotekerne – selvfølgelig…!”

Udgivet 3. juni

Af Elisabeth Moltke

Projekt Newcomers og bibliotekernes mangfoldighed af services og muligheder bliver varmt modtaget af Dansk Arbejdsgiverforening og en række kommunale, fag- og interesseorganisationer for newcomers i Danmark. Vil dit bibliotek være med i projektet?

Der sker en masse – også på biblioteket?

Rundt om i landet er fastholdelsen af udenlandsk arbejdskraft - newcomers - i stigende grad kommet på dagsordenen i virksomheder og kommuner. Dette kommer blandt andet til udtryk i en række nye tiltag for udenlandske arbejdere over de seneste år: ’Dating’-events, hvor danske og udenlandske familier kan mødes, intro-kurser for polakker, kurser i dansk og om frivilligt arbejde samt cirkulation af ægtefælle-cv’er virkshomheder imellem og meget mere. Det er oplagt at bibliotekerne kan spille en central rolle her.

”Bibliotekerne – selvfølgelig…!”

Mange af disse kreative tiltag savner lokal forankring, og da BiblioteksCenter for Integration i sidste uge præsenterede Projekt Newcomers for Dansk Arbejdsgiverforenings newcomer-erfa-gruppe sås en del lettede smil. ”Selvfølgelig skal vi da samarbejde med bibliotekerne”, udtrykte flere og var næsten overraskede over at have glemt, hvor mange kultur- og læringsmuligheder bibliotekerne rummer. Især med overset relevans for newcomers.

Newcomer-netværk - en win-win situation

Projekt ”Newcomers – Bibliotekerne på forkant” er netop nu i gang med at opstarte samarbejde med udvalgte regionale tovholderbiblioteker for projektet. Tovholderne vil stå for regionalt baserede netværk mellem netværksbiblioteker og relevante newcomeraktører. Netværkene skal bringe bibliotekerne og brugere tættere på hinanden, samtidig med at de eksterne aktører bliver bevidste om at gøre brug af bibliotekernes mangfoldighed af lærings- og kulturtilbud. Vi opfordrer derfor alle interesserede biblioteker til at kontakte os, hvis I vil høre mere om newcomer-projektet og være med i de regionale newcomer-netværk.

Læs mere om projektet her www.newcomers.dk (link udløbet)

Kontakt projektleder Elisabeth Moltke på emo@statsbiblioteket.dk , hvis jeres bibliotek har lyst til at være med i et regionalt netværk omkring newcomers på bibliotekerne.