Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / ”Stick out! Reach out! Iscenesættelse af bibliotekernes materialer på andre sprog”
For biblioteker
Navigation
 

”Stick out! Reach out! Iscenesættelse af bibliotekernes materialer på andre sprog”

Udgivet 24. februar

nyhedsillustration_stickout

af Pernille Schaltz

Nyt formidlingsprojekt fra BiblioteksCenter for Integration (SBCI) er blevet støttet af Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker 2011

Under indsatsområdet ”Ny formidling i biblioteksrummet” har SBCI fået bevilliget midler til et nyt projekt, der har som overordnet mål mere aktivt at understøtte bibliotekernes betjening af sproglige minoriteter i Danmark.

Fokus på indbydende formidling
De fleste biblioteker har et tilbud til sproglige minoriteter – enkelte indkøber selv, og SBCI udsender årligt 1350 depoter på hver især ca. 70 bøger, film og musik. På de fleste biblioteker stilles materialerne på en reol og formidles måske med en pjece, men derefter sker der ikke meget yderligere, og mange tosprogede medborgere opdager ikke tilbuddet. Bibliotekernes ressourcer skal ikke bare opbevares men præsenteres og formidles på nye og indbydende måder.

”Stick out! Reach out!”
I projekt ”Stick out! Reach out!”, som laves i samarbejde med Esbjerg, Fredericia og Vollsmose biblioteker udvikles en markant ny professionel formidlings/salgsplatform til synliggørelse og formidling af bibliotekerne, og SBCIs fysiske og digitale materialer og ressourcer for tosprogede børn og voksne.

Synlig platform
Salgsplatformen skal naturligvis iscenesætte materialerne, hvad enten de er fysiske eller digitale, således at potentielle brugere får øje på og låner materialerne. Når Merrild Kaffe skal sælge deres produkter i supermarkedet, opstilles kaffeposerne på en salgsplatform, en papkasse eller lignende med farver, der matcher kaffeposerne, logo og information om eventuelle kundekonkurrenter eller mere information om produktet. Målsætningen er evident at iscenesætte og synliggøre produktet i havet af andre kaffemærker, virke attraktive og specielle og friste kunderne til netop at købe deres mærke.

Nye koncepter og ny standard
Ideen i dette projekt er den samme – blot er ønsket i dette tilfælde at ”sælge” SBCIs og bibliotekernes tilbud til sproglige minoriteter. Salgsplatformen laves i én standard platform men i tre versioner, der hver især sigter på at nå projektets tre målgrupper: børn, unge skolesøgende samt voksne. Derudover udvikles der i projektet også nye koncepter for formidling ud af huset og endvidere med at koble fysiske og digitale ressourcer. Det hele udføres i samarbejde med Onesto Mong (se: http://onestomong.com/Wordpress/), som i sin tid lavede ”Kick Off – spark liv i dit bibliotek” i samarbejde med Københavns Hovedbibliotek med flere.

Projektet løber indtil april 2012. De nye formidlingsredskaber vil efter projektafslutning blive tilbudt til alle landets biblioteker.

Mere information fås hos Pernille Schaltz på ps@statsbiblioteket.dk eller 25662399.