Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / "25 gange kontaktdag"
For biblioteker
Navigation
 

"25 gange kontaktdag"

Udgivet 17. september 2012

Af Hugo Skou

Statsbibliotekets årlige kontaktdag for folkebibliotekerne har en lang tradition bags sig. I forskellige former og med skiftende indhold har dagen været central i forhold til dialogen mellem folkebibliotekerne og Statsbiblioteket. I år havde vi fornøjelse af at hilse på hele to "25-dagsjubilarer".

Kontaktdagen har været fast afholdt siden begyndelsen af 1980erne. Kontaktdagen havde sin inspiration i bibliotekskommissionens tid. I en perioden var der hvert andet år en meget politisk dagsorden med deltagelse af bibliotekschefer og hvert andet år en mere praktisk biblioteksfaglig dag med fokus på de faglige kompetencer og processer. Indhold og struktur har været meget forskelligt gennem årene, men det biblioteksfaglige og sociale samvær har været et gennemgående fokus gennem alle årene.

Anette Månson, Vejen Bibliotekerne, og Per Månson, Haderslev Bibliotek, har deltaget 25 gange i løbet af de seneste 30 år. De har bidraget på forskellig vis og har været værdsatte gæster. Statsbiblioteket sagde på kontaktdagen tillykke med ”sølvet”.