Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Integrationsaktiviteter der virker!
For biblioteker
Navigation
 

Integrationsaktiviteter der virker!

Udgivet 10. januar 2017

Af Vibeke Nielsen, Det Kgl. Bibliotek

I forbindelse med projekt ’Aktivt medborgerskab – aktiviteter vi ved virker’ er der blevet lavet et koncept, som alle interesserede kan bruge til inspiration til at komme i gang med aktiviteter for nydanskere.

Om projektet

I projektet skulle ti boligsociale projekter og biblioteker i fællesskab lokalt inddrage nydanskere i aktiviteter, der byggede på eller inddrog demokratiske processer. Projektet havde tre delaktiviteter: familieklubber, fædreklubber og nyhedslæseklubber, og hver af de ti delprojekter skulle oprette to lokale klubber.

Projektet har været en stor succes, og alle de fastsatte mål for de tre typer af klubber levet opnået og lidt mere til. Det er bl.a. lykkes af få flere nydanskere til at blive medlem af frivillige organisationer og foreninger, at flere nydanskere er blevet aktive i forenings- og fritidslivet, samt den sociale deltagelse blandt nydanskere, herunder deltagelse i sociale arrangementer og fællesskaber bl.a. omkring skole, hjem og arbejdsplads, er blevet styrket.

Koncept

Projektet blev afsluttet 31.12 2016 og de mange erfaringer fra projektet, gode råd til opstart af aktiviteter og rekruttering af deltagere er samlet i konceptet til fri afbenyttelse.

Læs konceptet (pdf)

Projekt ’Aktivt medborgerskab – aktiviteter vi ved virker’ blev drevet af Slots- og Kulturstyrelsen, Danmarks Almene Boliger og Statsbiblioteket, og fik midler fra det daværende Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold til at gennemføre et 2-årigt projekt i 2015-2016.