Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Møde i Nordisk biblioteksnetværk i Reykjavik
For biblioteker
Navigation
 

Møde i Nordisk biblioteksnetværk i Reykjavik

Kom og få inspiration til arbejdet med sproglige minoriteter. Netværksmødet finder sted i Reykjavik, hvor Cecilia Herdenstam fortæller om netværk, kompetenceudvikling og projekter for biblioteksmedarbejdere. Jamie Johnston og Stina Åmo fortæller om sprogcaféer, integration og frivillighed. Der vil også være god mulighed for at networke med nordiske kollegaer i løbet af dagen.

Mødet holdes onsdag den 23. maj 2018 kl. 9.45-15.15 
National and University Library
Arngrímsgata 3, 107 Reykjavík


 

program:

09.45 - 10.00 Ankomst og morgenbrød
10.00 - 10.10 Velkomst v/ Ingibjörg Steinunn Sverrisdóttir (IS)
10.10 - 11.15 Præsentationsrunde v/ Vibeke Nielsen (DK)
11.15 - 11.45 Expertnetværk i Sverige v/ Cecilia Herdenstam (S)
11.45 - 12.30 Frokost/Lunsj
12.30 - 13.00 Rundvisning på National and University Library
13.00 - 14.15 Sprogcaféer, integration og frivilliges rolle
v/ Jamie Johnson og Stina Åmo (N)
14.15 - 14.30 Kaffepause
14.30 - 15.00 Kommunikation i netværket v/ Vibeke Nielsen (DK)
15.00 - 15.15 Afrunding på netværksmødet
15.30 - Rundvisning på Reykjavik City Library

Efter dagens program er der mulighed for at deltage i en guidet tour på Reykjavik City Library. Der er endvidere mulighed for at deltage i en fælles middag onsdag den 23. maj, hvor man selv betaler for mad og drikke.

Torsdag den 24. og fredag den 25. maj afholdes den nordiske konference om kultur og kunst i det multikulturelle samfund ”Rødder og vinger”. Læs mere om konferencen

Læs mere om netværket og det første møde i Bergen >>

Deadline for tilmelding var tirsdag den 1. maj

Oplægsholdere:

Cecilia Herdenstam
Cecilia Herdenstam arbejder som biblioteksudvikler på Gotlands Länsbibliotek, hvor hun organiserer netværk, kompetenceudvikling og projekter for de gotlandske biblioteksmedarbejdere om aktiviteter for nyankomne. Cecilia er også integrationskoordinator for kultur- og fritidsområdet i Gotland. Cecilia er sekretær for den svenske biblioteksforeningens ekspertnetværk for bibliotekets arbejde med flersprogede og nyankomne. Formålet med ekspertnetværket er at styrke medlemmers viden om:

  • Flersprogede aspekter for biblioteker og målgruppen ved vidensdeling af gode eksempler på, hvad de svenske biblioteker gør selv og i samarbejde med andre
  • Forskning på området samt tips og ideer
  • Indsamle gode strategier og argumenter for at vidensdele om bibliotekernes arbejde på området både nationalt og international

Netværket har to møder om året i bibliotekets forening i Stockholm med 40-60 deltagere.

Jamie Johnson og Stina Åmo

Jamie Johnston er lektor på Lunds Universitet i Sverige. Hendes Ph.d. afhandling fokuserede på sprogcafeer og integration med særlig fokus på de sociale og politiske aspekter af integration og samspillet mellem deltagere og frivillige.

Stina Åmo er master studerende ved Oslo Metropolitan University i Norge. Emnet for hendes BA-afhandling var sprogcaféer, med særlig fokus på frivillige. Hun arbejder i øjeblikket på sin MA-afhandling, hvor hun undersøger frivilliges rolle på sprogcaféer. Stina har også organiseret og arbejdet med sprogcaféer på offentlige biblioteker i Oslo.