Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Aftale med pladeselskaberne er faldet på plads
For biblioteker
Navigation
 

Aftale med pladeselskaberne er faldet på plads

Udgivet 25. oktober 2012


Af Nicola Ravden, formand, Bibzoom Strategisk Udviklingsgruppe


I forbindelse med lanceringen af Bibzooms nye download-applikation den 4. juni, udmeldte nogle pladeselskaber, at de ville trække deres musikkatalog fra Bibzoom, da de mente, at bibliotekerne konkurrerede med de kommercielle aktører ved at levere et stærkt, gratis og reklamefrit alternativ til betalingstjenesterne.

Udmeldingen fra Universal affødte en del skriverier i medierne, og der blev naturligvis hurtigt indgået en dialog omkring det fremtidige samarbejde.

Som bekendt har Bibzoom eksisteret længe inden, de kommercielle tjenester dukkede op, og det er glædeligt, at vi nu kan bekræfte, at Bibzoom har beholdt det fulde musikkatalog fra både Universal Music, Sony og alle de øvrige indholdsleverandører.

Der er blevet indgået en aftale som alle parter kan leve med, og et vigtigt element i den forbindelse har været, at det nu står klart, at Bibzoom kun udgør ca. 4 % af den digitale musikomsætning i Danmark, og derfor nok ikke kan være et problem for de kommercielle aktører.

Aftalen betyder, at Bibzoom fremadrettet er omfattet af nogle enkelte begrænsninger, der indtræder, hvis en låner har lånt og genlånt et nummer fire gange inden for en periode på 30 dage. Hvert lån varer som bekendt syv dage, og i de 4 x 7 dage kan man lytte til nummeret uendeligt mange gange. Hvis man bliver udsat for begrænsningen, betyder det, at der vil gå en måned, før man igen kan lytte til nummeret.

Baseret på det eksisterende forbrugsmønster på Bibzoom, er det vores vurdering, at kun ca. 5 % af brugerne vil blive omfattet af begrænsningerne. Begrænsninger er trådt i kraft på bibzoom.dk og træder i kraft i download-app’en ved release af næste version i november.

Musik, der ikke er repræsenteret af Universal Music og Sony BMG samt deres under-selskaber, er ikke underlagt begrænsninger af brugen.  

Hvis du har spørgsmål til aftalen med pladeselskaberne, kontakt venligst Nicola Ravden (44 73 46 33).