Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Andre om Expat Dinners: "Biblioteket er en kulturel dynamo"
For biblioteker
Navigation
 

Andre om Expat Dinners: "Biblioteket er en kulturel dynamo"

Udgivet 17. marts 2011

Expat Dinners Kolding
Stas Kalianov fangede buffetglæden på Kolding Bibliotek


Expat Dinners - på biblioteket var ikke kun anledning til en god oplevelse for danskere og udenlandske medarbejdere ud over det sædvanlige. Også udenfor bibliotekssektoren blev det bemærket, at bibliotekerne kan spille en vigtig rolle for kulturmødet og modtagelsen af den udenlandske arbejdskraft.

Tilbud til gavn for fastholdelse

Der er nu og i fremtiden brug for udenlandsk arbejdskraft. Men én ting er at tiltrække udenlandsk arbejdskraft, noget andet er, om vi kan fastholde den”, fortæller én af partnerne bag Expat Dinners, Craig Till fra Expat in Denmark, og fortsætter, ”Derfor er bibliotekerne en ny og interessant samarbejdspartner for os. Her er kultur-, sprog- og fritidstilbud til medfølgende familie, som man ikke finder andre steder og som kraftigt efterlyses. Det vil vi i Expat in Denmark gerne være med til at promovere.”

På Frederiksberg Bibliotek benyttede man Expat Dinners til at præsentere engelske bogkufferter til læsegrupper – et tilbud, som der blev taget godt imod. Inden aftenen var forbi, var der spontant dannet en læsegruppe blandt deltagerne.

Biblioteket brugbart fra dag ét

Vi ser i høj grad bibliotekerne som kulturel dynamo og skaber af social sammenhængskraft i lokalsamfundet”, siger middagsarrangementets anden partner, Lotte Holck fra Foreningen Nydansker, ”Derfor er det også oplagt, at expats får øje for, at biblioteket er noget, de kan få glæde af at bruge fra første dag.”
En af deExpat Dinners Vejle - på børnebussen indiske deltagere på Vigerslev Bibliotek havde taget dette meget bogstaveligt. Efter kun én uge i Danmark, hvor han havde levet af corn flakes og marmelademadder, havde han for første gang i sit liv lavet en ret selv – og medbragt den på biblioteket. På andre værtsbiblioteker var der fokus på aktiviteter for børn, hvilket også var en glædelig overraskelse for mange af de udenlandske deltagere. 

Alle har glæde af mødet

Vi synes, at samarbejdet med Projekt Newcomers omkring Expat Dinners har skabt en utrolig vigtig kobling mellem expats, og lokalsamfundet og de lokale danskere”, siger Lotte Holck, og understreger dermed også, at mødet ikke kun er tilExpat Dinner Esbjerg Bibliotek for udlændingenes skyld. En af de danske deltagere, Anna, berettede med glæde, at ”Jeg har lyst til at udtrykke min uforbeholdne meget positive reaktion på den aften, jeg var med til i Esbjerg. Jeg kom hjem opløftet, inspireret og fyldt af skønne menneskers glød og energi. Det vil jeg bestemt komme til igen”.

Også flere medier så den gode historie i kulturmødet på biblioteket. Klik dig ind her og se billeder, citater, artikler og tv-reportager fra landets forskellige dinner-events.

Expat Dinners - på biblioteket er et produkt af et samarbejde mellem Statsbiblioteket og Greve Biblioteks Projekt Newcomers, Expat in Denmark (Dansk Erhverv) og Let's Meet in Denmark (Foreningen Nydansker). For mere om Projekt Newcomers se www.newcomers.dk

Expat Dinners Esbjerg - så er der spist op

 

                                             

                                                Og så var der spist op...