Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Arabisk sprogredaktion på BiblioteksCenter for Integration
For biblioteker
Navigation
 

Arabisk sprogredaktion på BiblioteksCenter for Integration

Udgivet 7. oktober 2009
Arabisk sprogredaktion på BiblioteksCenter for Integration

BiblioteksCenter for Integration og FINFO-redaktionen har ansat seks sprogkonsulenter, der både er ansvarlige for oversættelse af nyheder og for deres eget sprog på FINFO.dk

I løbet af den kommende tid vil man kunne læse om BiblioteksCenter for Integrations nye sprogredaktioner og høre sprogkonsulenternes visioner for deres sprogside på FINFO. I dag er det den arabiske sprogredaktør, der fortæller:

Af Iman S. Rubaye

Som nyansat arabisk sprogkonsulent ved SBCI er det min opgave at oversætte DRs nyheder til arabisk og at publicere dem på DRs website. Nyhederne kan læses på www.dr.dk , samt på www.finfo.dk/arabisk

Desuden er jeg redaktør for den arabiske del af FINFO, dvs. jeg oversætter udvalgte tekster og publicerer dem på de arabiske sprogsider. I løbet af de sidste tre måneder har jeg oversat, oprettet og publiceret mange tekster indenfor forskellige områder som f.eks. uddannelse, sundhed, samliv og familie m.m. Se eksempler på dette på følgende sider:

Udover oversættelse er det min opgave at udvikle og forny den arabiske del af FINFO. Jeg vil derfor meget gerne samarbejde med organisationer, foreninger, kommuner med mere,  der beskæftiger sig med arabisk sprog og kultur.

75.000-100.000 arabisktalende i Danmark

Arabisk er et meget udbredt sprog, der tales i Nordafrika og i Mellemøsten. Man anslår at 422 millioner mennesker har arabisk som modersmål. De arabiske sprogsider henvender sig til arabisktalende fra mange forskellige lande, og målgruppen er derfor meget bred. I Danmark er der over 75.000 arabisk talende indvandrere og efterkommere fra lande hvor arabisk er hovedsproget. Der er dog en hel del flere arabisktalende fra andre lande.

Den arabiske del af FINFO vil forsætte med at udvikle sig med nyt spændende indhold og nye samarbejdspartnere.Jeg modtager meget gerne kommentarer, ris/ros eller nye ideer til de arabiske sider. Jeg glæder mig til at høre fra jer.

Kontaktoplysninger

Iman S. Rubaye
Arabisk sprogkonsulent
Dir.tlf.: +45 4473 4626
Email: arabisk@finfo.dk

STATSBIBLIOTEKET
BiblioteksCenter for Integration
Overgaden oven Vandet 58A, 3. Sal
1415 København K