Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Arabiske kataloger fra SBCI
For biblioteker
Navigation
 

Arabiske kataloger fra SBCI

26. juni 2008

Af Nicola Ravden

Det er nu muligt at downloade arabiske kataloger på BiblioteksCenter for Integrations hjemmeside!

Mange biblioteker har efterspurgt kataloger fra SBCI, siden vi stoppede med at producere dem for over fire år siden. Katalogerne blev ofte brugt som formidlingsværktøj rundt omkring på biblioteker og sprogcentre, og gav de fremmedsprogede kunder mulighed for at få et overblik over hvilke materialer der kunne lånes på eget sprog.

Da vi har fået nyt bibliotekssystem, har det dog ikke været muligt for os nemt at lave kataloger over materialerne, og vi arbejder derfor i øjeblikket med et pilotprojekt, for at undersøge mulighederne for at lave brugervenlige kataloger på en hensigtsmæssig måde.

Som en del af dette projekt, har vi valgt at lave nogle forsøgskataloger – både for at afprøve forskellige metoder, og få noget feedback fra biblioteker og slutbrugere. Katalogerne dækker alle vores nyeste arabiske materialer, og der er lavet særskilte kataloger for:

  • Skønlitteratur for voksne
  • Faglitteratur for voksne
  • Skøn/faglitteratur for børn
  • Film for voksne
  • Musik for voksne

Katalogerne kan downloades fra hjemmesiden – vi anbefaler at man printer dem ud i farver, da der er billeder af alle omslagene.

Vi vil meget gerne modtage feedback vedr. katalogerne – send evt. dine kommentarer til os på SBCIs nye blog på: http://sbci.wordpress.com/

Katalogerne er lavet som et forsøg som en del af et pilotprojekt, og vi ved endnu ikke om det er muligt at lave kataloger fremadrettet eller på andre sprog.