Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Artikler til studieopgaver på bare 5 minutter
For biblioteker
Navigation
 

Artikler til studieopgaver på bare 5 minutter

Udgivet 10. november 2015


Af Pia Bechmann, Aalborg Bibliotekerne og Vibeke Nielsen, Statsbiblioteket

Folkebibliotekerne i Nordjylland har siden 2014 haft et netværk, der har fokus på at synliggøre bibliotekernes digitale services. Netværket har i den forbindelse indgået et samarbejde med Digital Artikelservice om at lave nogle temaer, der er relevante i forhold til studieretningsprojektet i 3. g.

Fordelen for de studerende er, at artiklerne er blevet udvalgt og kvalitetsvurderet af biblioteksfagligt personale samt at de er tilgængelig meget hurtigt. Alle artikler fra temaer på Digital Artikelservice er blevet skannet fra et fysisk tidsskrift på Statsbiblioteket, og er efterfølgende gemt i et e-arkiv. Det betyder, at bibliotekslånere fra hele landet vil modtage artiklerne 5 minutter efter bestillingen i bibliotek.dk. Det er da god biblioteksservice!

Netværket i Nordjylland har på baggrund af tidligere års erfaringer valgt 7 temaer:

Baggrunden for det Nordjyske netværk er at samarbejde og en målrettet indsats gør det muligt at sætte langt mere power bag formidlingen af de digitale ressourcer og i fællesskab nå ud til alle borgere i regionen. Netværket beslutter hvilke digitale ressourcer der skal spot på, i det der indtil videre har været to årlige kampagner, en sommer- og en efterårskampagne. Ud over den almindelige PR på bibliotekernes web og i trykt materiale må kampagnerne gerne afprøve nye formidlingsformer og mediekanaler. Derfor har bibliotekerne markedsført Zinio netmagasiner på infoskærme i X-busser, eReolen og Filmstriben på lysskilte i Aalborg Lufthavn i sommerperioden og nu Digital artikelservice på Statsbibliotekets formidlingssite digitalartikelservice.dk med opgaveskriveren som målgruppe. For flere oplysninger om netværket kontakt Pia Bechmann

Formidlingsplatformen til Digital Artikelservice har været meget lidt benyttet siden lanceringen i foråret 2015, så formidlingsplatformen flyttes til Statsbibliotekets hjemmeside fra januar 2016. Alle biblioteker, der er interesseret i at få relevante og aktuelle temaer formidlet via Digital Artikelservice, er meget velkommen til at kontakte Vibeke Nielsen.