Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / AV-Pakken – Aftaleindgåelse er lige op over!
For biblioteker
Navigation
 

AV-Pakken – Aftaleindgåelse er lige op over!

Udgivet 19. december 2012

Af Flemming Munch, områdedirektør, Statsbiblioteket.

For 14 dage siden kunne vi orientere om, at forhandlingerne vedrørende 2013 ikke helt holdte det ønskede tempo, og at aftaleindgåelsen var forsinket, men nu, hvor vi hastigt nærmer os nytår, og dermed udløbet af de eksisterende aftaler, er der endeligt konkrete resultater.

Det er endnu ikke helt muligt at indgå 2013 aftaler, men vi forventer, at processen kan indledes mellem jul og nytår, og med et par væsentlige nyheder. Først og fremmest er det lykkes at sikre en filmpakke med mere end 300 dansk og nordisk producerede film til offentlig visning på bibliotekerne, og rettighederne omfatter både billed- og lydspor. Filmlisten ventes opdateret og udvidet i løbet af 2013, og tillægspakken indeholder også rettighederne til anvendelse af filmmusik i biblioteksrummet, hvilket betyder, at også andre film kan afspilles, hvis man har sikret rettigheder til at bruge billedsporet i biblioteksrummet. Merprisen for tillægspakken ventes at være ca. 40 øre pr. borger pr. år.

Endeligt er vi godt tilfredse med, at det er lykkedes at blive enige med rettighedshaverne om, at de planlagte markante prisstigninger stilles i bero i 2013, hvilket betyder, at AV-Pakkens basisversion fra 2012 videreføres i 2013 med en begrænset indeksregulering af prisen.

Strategisk er der også tale om fornyelse, idet vi nu bevæger os i en retning, hvor den mest attraktive pakke fortsat er ”fuldpakken”, men hvor biblioteker med særlige og begrænsede AV-behov i biblioteksrummet kan abonnere på mere skræddersyede (un bundlede) versioner af AV-Pakken. Vi forventer også, at vi får mulighed for at implementere et forenklet abonnementstegningskoncept, hvor abonnement automatisk fornyes, hvis det ikke opsiges, men mere om det senere.

Afslutningsvist skal det bemærkes, at eksisterende AV-Pakke kunder naturligvis vil blive kontaktet straks vi har et 100% sikkert aftalegrundlag, medens den generelle markedsføring af AV-Pakken forventes at strække sig over januar og februar 2013.