Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / AV-Pakken - vellykket netværksmøde i Tårnby
For biblioteker
Navigation
 

AV-Pakken - vellykket netværksmøde i Tårnby

Udgivet 25. januar 2012.

Af Rune Sanggaard Andersen

Mandag den 16. januar afholdt Tårnby Kommunebiblioteker og Statsbiblioteket første netværksmøde for abonnenter og interesserede i AV-Pakken

Formålet med mødet var at etablere et netværk for videndeling og inspiration mellem biblioteker omkring brugen og udviklingen af AV-pakkens mange muligheder. På mødet blev AV-Pakken præsenteret og perspektiveret med indsigtsfulde oplæg fra KODAs markedschef Stig von Hielmscrone, områdeleder Flemming Munch fra Statsbiblioteket samt ved bibliotekschef Jens Lauridsen fra Tårnby Kommunebiblioteker.

Ved den efterfølgende rundvisning på Tårnby Hovedbibliotek fik deltagerne en række konkrete og spændende tiltag at se, hvor skærme, projektorer, zoneinddelinger og en proaktiv stillingtagen til indhold og tematikker var med til at skabe et levende biblioteksrum.


Rotunden på Tårnby Hovedbibliotek

I den efterfølgende afdækning af problemstillinger bidrog de 25 deltagere fra i alt 11 biblioteker til en livlig diskussion, der bragte mange emner, ideer og spørgsmål på banen. Spørgsmål om både udnyttelsen og omfanget af rettighederne i AV-Pakken – Hvad er dækket og hvad er ikke dækket af AV-Pakken? Må man lagre emner og materialer? Filmmusik til offentlige visninger? Og hvad med sportsudsendelser?

Fra Statsbibliotekets side fik vi ligeledes muligheden for at indsamle værdifuldt input til AV-Pakkens fremtidige indhold, der i løbet af foråret skal genforhandles med henblik på 2013.

Rettigheder samlet i AV-Pakken
På netværksmødet stod det klart, at der er mange udfordringer, men ligeledes mange muligheder forbundet med brugen af AV i biblioteksrummene. AV-Pakken adresserer en af de helt store udfordringer forbundet med dette, der går på klarering af materiale. Folkebibliotekerne har nu med AV-pakken muligheden for samlet at erhverve en lang række af rettigheder til eksempelvis flow-tv, musik og radio i det offentlige rum, filmmusik, koncerter med mere.

Statsbiblioteket vil over de kommende uger uddybe de mange spørgsmål og gøre dem tilgængelige for alle på Statsbibliotekets hjemmeside. Her findes allerede nu en FAQ med en række spørgsmål og svar til AV-Pakken.
Præsentationerne fra dagens møde vil ligeledes være tilgængelige på hjemmesiden.

Dagens præsentationer finder du her:

Tilmelding til AV-Pakken kan ske her >>

FAQ om AV-Pakken finder du her >> (pdf)

Næste netværksmøde er planlagt til afholdelse på Statsbiblioteket i Aarhus torsdag den 19. april. Netværket er åbent for alle, og nærmere information og program vil følge.