Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Aviser som kilde til fortiden
For biblioteker
Navigation
 

Aviser som kilde til fortiden

Udgivet 2. december 2014

Af Karen Williams

Statsbiblioteket har nu digitaliseret 2,7 millioner historiske avissider, og arbejdet med at konvertere de gamle mikrofilm til søgbare filer er i fuld gang.

I anden udgave af Statsbibliotekets avis DenGANG fortsætter fortællingen om vores arbejde med digitaliseringen, men vi beretter også om, hvordan forfattere som Tom Buk-Swienty og Martin Zerlang bruger aviser som kilde til research om 1864 og 1914. To af de - af gode grunde - meget omtalte tidsperioder i 2014.

Aviserne skal også kunne læses om 100 år ...

Vi dykker ned i processerne bag sikring af billedfilernes kvalitet, og strategien for den digitale bevaring af filerne, der skal garantere, at vi også kan læse aviserne om 5, 10, 15, ja, om 100 år. 

Læs desuden om medieforsker Aske Kammers syn på de digitaliserede aviser i hans kommentar til projektet og få en aktuel status på antallet af sider og titler, der p.t. er kommet gennem digitaliseringsmaskinen.

Avisen findes som e-avis samt en trykt version, som vi deler ud til alle interesserede. Kontakt os på sb@statsbiblioteket.dk, hvis du gerne vil have tilsendt et eksemplar eller flere.

Vi planlægger at udgive yderligere fire numre af avisen i perioden 2014-2016 - næste gang foråret 2015.