Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Bibliotekerne på Folkemødet 2013
For biblioteker
Navigation
 

Bibliotekerne på Folkemødet 2013

Udgivet 17. september 2012

Af Flemming Munch, områdedirektør, Statsbiblioteket

Allerede nu kan sløret løftes for et nyt fremstød for fremtidens ”Public Service - Biblioteker - Den digitale tidsalder”.

På den netop afholdte K-Dag 2012 på Statsbiblioteket, hvor folkebibliotekerne var inviteret til dialog under overskriften ”Konkurrerer bibliotekerne med de kommercielle udbydere, eller understøtter vi hinanden?” var der så meget entusiasme, lyst til at diskutere fremtidens biblioteksservices - særligt i et digitalt perspektiv - og politisk opbakning, at der tydeligvist er behov for flere dialoginitiativer om, hvordan fremtidens bibliotek ser ud og finansieres.

Clement Kjærsgaard ledede debatten på K-Dag 2012, og det stod hurtigt klart, at der er mange spørgsmål, der både kan og skal diskuteres yderligere, selvom der selvfølgeligt også skal sikres ”action”, inden fremtiden hen over natten er blevet fortid.

I forlængelse af debatten lovede Statsbiblioteket at tage initiativ til at følge op på succesen, og det planlægges bl.a. at ske i form af et opfølgende øst/vest dialoginitiativ primo 2013 samt etablering af en arrangementskomite til Folkemødet 2013, hvor vi allerede har booket en ”camp”.

Arrangementskomiteen planlægges at sekunderes af Clement Kjersgaard og Frej Elbæk, og vi vil i løbet af oktober invitere til deltagelse i arrangementskomiteen blandt bibliotekerne.

Håber, vi mødes til fortsat dialog primo 2013 og på Bornholm fra den 13. til den 16. juni 2013.