Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Bibliotekerne skal gøre det endnu lettere at være nyt dansk band i 2014
For biblioteker
Navigation
 

Bibliotekerne skal gøre det endnu lettere at være nyt dansk band i 2014

Udgivet 28. november 2013


Af Niels Mark, Ansvarshavende redaktør, Bibzoom

Bibliotekernes musiktjeneste Bibzoom vil i samarbejde med landets biblioteker øge muligheden for unge danske bands for at slå igennem til det store rampelys.

Med initiativet Unsigned som blev skudt i luften her i efteråret, får danske musikere, som endnu ikke er signet på et label, muligheden for at promovere egen musik via Bibzooms forskellige kanaler, heriblandt på musikapp’en Bibzoom Radio, via sociale medier og i bibliotekernes fysiske og digitale rum.

Flere bands har indtil videre benyttet sig af muligheden for at bruge Bibzoom som udstillingsvindue til den digitale omverden. Et af de bands der har haft glæde af Bibzooms promoveringsfremstød er det danske band Pleasure Squad. Alene via Bibzooms Facebook-side har Pleasure Squad fået pæn opmærksomhed. I løbet af tre dage havde over 90.000 brugere set opslaget om Pleasure Squad. Om denne opmærksomhed siger Pleasure Squad:

"Når man som os, er i DIY afdelingen af den danske musikscene, er det jo rigtig godt, at man uden videre kan frigive sin musik til de frådende masser, helt gratis og nemt. Man forsvinder nemt i mængden, og det er fedt at man kan få offentliggjort sine ting via Bibzooms Unsigned initiativ. Ifølge pålidelige oplysninger er Bibzooms opslag om Pleasure Squad set af over 90.000, og det er en grad af eksponering som vi jo slet ikke ville kunne skabe selv."

Samarbejde med GAFFA
Her ved udgangen af 2013 har Bibzoom igangsat et samarbejde med GAFFA om fælles promovering af en række af de bands som henvender sig med ønsket om promovering. Således  vil en række af ukendte bands både få opmærksomhed gennem GAFFAs Demo-spalter og Bibzooms Unsigned.

Bibliotekerne og Bibzoom skal stå sammen om at promovere unge bands
De lokale biblioteker har kontakt med det lokale musikmiljø gennem musikskoler og det øvrige kulturliv i lokalområdet. Gennem reklamer på hjemmesider og storskærmslides og ved direkte kontakt med lokale bands, kan bibliotekerne gøre opmærksomme på "Unsigned"-tilbudet.

Således kan de lokale biblioteker i samarbejde med Bibzoom sætte fokus på vækstlaget, det lokale, det smalle og det nye, ved at promovere musikerne digitalt såvel som fysisk.

Indsats for de unge upcomings er vigtigt indsatsområde i 2014
2013 har været år et hvor Bibzoom har haft skarpt fokus på dansk musik. Ved siden af projekt Unsigned indgik Bibzoom et samarbejde med Smukfest (også kendt som Skanderborg festival) om at promovere unge bands på Smukfests Live Camp, hvor Bibzoom bl.a. stod for produktion af det officielle program. Bibzoom havde derudover et tæt samarbejde med den danske festival for ny dansk musik - SPOT Festival i Aarhus.

På tærsklen til 2014 håber vi at så mange af landets biblioteker som muligt vil gøre det til et forsæt at gøre det endnu lettere for unge bands fra bibliotekernes lokalområder at få adgangen til musikscenens rampelys gennem Bibzooms Unsigned-tilbud.
Skriv til os hvis I har forslag eller hvis I ønsker at høre mere om Unsigned.

FAKTA : Unsigned - sådan gør man!
Unsigned artister kan uploade deres musik på http://upload.bibzoom.dk/ (link udløbet), og vil efterfølgende blive kontaktet af redaktionen med henblik på bred promovering. Læs mere på http://www.bibzoom.dk/a/2013/09/30/unsigned-praesenterer/ (link udløbet) om hvordan man kommer i gang med at udgive via bibliotekernes digitale musiktjeneste.
Markedsføring på det lokale bibliotek
Reklame til Storskærm:
http://www.flickr.com/photos/88458569@N08/9783472211/ (link udløbet)
Unsigned-flyers der kan lægges frem strategiske steder til potentielle bands og musikere er udsendt til bibliotekerne.