Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Bibliotekernes musiktjeneste Bibzoom fortsætter i 70 kommuner landet over
For biblioteker
Navigation
 

Bibliotekernes musiktjeneste Bibzoom fortsætter i 70 kommuner landet over

Udgivet 4. januar 2012

PRESSEMEDDELELSE:

Indbyggerne i blandt andet Odense, Herning, Roskilde og i alt 70 kommuner landet over kan også i 2013 gøre brug af bibliotekernes digitale musiktjeneste Bibzoom. Med en blanding af formidlende artikler, niche materiale man ikke kan finde andre steder og populærmusik fra ind- og udland er Bibzoom også i 2013 Danmarks største digitale biblioteksservice.

Allerede inden de sidste aftaler kommer på plads, ligger det fast, at bibliotekernes musiktjeneste  Bibzoom i 2013 vil være at finde i flere kommuner end tilfældet var i 2012. 70 kommuner, mod 67 sidste år, er i 2013 med i Bibzoom samarbejdet, der bl.a. tilbyder download i høj hastighed og masser af formidling om alt fra klassisk over jazz til rock:

”Vi er rigtig glade for, at så mange kommuner har valgt at tilbyde deres borgere adgang til Bibzoom. Dels fordi bibliotekerne dermed lever op til biblioteksloven, og stiller indspillet musik og musikformidling til rådighed på frie og lige vilkår for borgerne, dels fordi Bibzoom indeholder et helt unikt mix af spændende artikler, musik, film og bøger, som man ikke finder samlet andre steder”, siger formand for Bibzoom, Morten Fogh fra Aabenraa Bibliotekerne.

Formidling og musik i samme univers
Bibzoom vil i 2013 i endnu højere udstrækning kombinere formidling og digital udlån. Men også lokale fysiske aktiviteter på bibliotekerne, sociale platforme, cocreation og deling af indhold kommer til at spille en endnu større rolle i forhold til, at involvere danskerne i musikken og musikhistorien.

”Når vi taler om digital musikformidling er vores opgave at imødekomme både borgernes behov og de public service forpligtelser, vi er sat i verden for at løse. Samtidig er det afgørende, at vi formår at knytte formidling og udlån med hinanden. Det er den unikke kombination af de to ting, der har skabt den stærke bibliotekskultur vi har i Danmark. I Bibzoom er der ikke blot links og løse henvisninger til, hvor man kan downloade eller streame musik, og heller ingen ekstra login eller særlige programmer. Bibzoom har alt den musik du elsker og 10 millioner mere, og det er blot et tryk på knappen, så spiller musikken. og vi er rigtig glade for, at vi hvad angår musik også digitalt kan tilbyde rigtig mange danskere den grundsten for vores public service forpligtelse.” siger Flemming Munch.

Bibzoom er bibliotekernes digitale musiktjeneste. Bibzoom er styret af et konsortium bestående af repræsentanter fra hhv. Odense Centralbibliotek, Herning Bibliotekerne, Aabenraa Bibliotekerne og Statsbiblioteket. Statsbiblioteket er juridisk og økonomisk ansvarlig. Formandskabet ligger hos Aabenraa Bibliotekerne.

Fakta:

Biblioteksloven § 1
Folkebibliotekernes formål er at fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet ved at stille bøger, tidsskrifter, lydbøger og andre egnede materialer til rådighed, herunder musikbærende materialer.

  • Bibzoom rummer alt fra de nyeste hits til Mozart. I alt findes der mere end 10 mio. musiknumre, og antallet øges hele tiden
  • Musik, der hentes på Bibzoom, afregnes i overensstemmelse med pladeselskaberne og KODA (musikernes og komponisternes organisation).
  • Teknisk fungerer Bibzoom som en applikation på din computer (PC eller Mac), hvor du kan afspille al den musik du ønsker – når du vil og så ofte du vil.
  • Bibzoom indeholder også et særligt ”World” univers med musik, Bollywood film og e-bøger på en række fremmedsprog (arabisk, tyrkisk, persisk m.fl.). Endeligt omfatter Bibzoom kulturuniverset "Kulturskatte" med et helt unikt indhold af danske kulturperler.
  • Bibzoom er et nationalt samarbejde og fungerer som bibliotekernes fælles platform for musik og musikformidling.
  • Musikformidling på Bibzoom leveres af musikredaktører fra landets musikbiblioteker, og er med til at gøre danskerne musikalsk klogere og mere nysgerrige.
  • Bibzoom udbygges løbende med indhold og i 2013 ventes Bibzoom bl.a. udvidet på kultursiden med udlån af viste TV programmer, avisartikler og engelske e-bøger ligesom der etableres en helt ny webløsning

Kontaktinformation: