Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / BiblioteksCenter for Integration donerer bøger til børn og unge på asylcenter
For biblioteker
Navigation
 

BiblioteksCenter for Integration donerer bøger til børn og unge på asylcenter

Udgivet 5. april 2018

Da BiblioteksCenter for Integration manglede plads i samlingen, valgte vi at donere vores kasserede bøger til Center Gribskov, et af Røde Kors’ asylcentre for børn, der er flygtet alene. Centret har nu opbygget et bibliotek, og læselysten breder sig.

Lisbeth Eckhardt-Hansen, frivillighedskoordinator på centret var spændt på, hvordan beboerne ville modtage bøgerne, som er på arabisk, persisk, urdu, pashto, somali og dari. Vi har besøgt Lisbeth og centrets beboere for at se og høre om deres nye bibliotek.

”Da vi satte bøgerne på plads kom de unge mennesker og hjalp til. De var enormt benovede over at genkende bogstaverne fra det alfabet, de har lært i hjemlandet. Nu, et par uger efter vi fik bøgerne, har vi unge, der er i gang med roman nummer tre. Det er jo fantastisk, når vi ved, at en god beherskelse af modersmålet er et bedre udgangspunkt for at lære dansk” fortæller Lisbeth.

De fleste beboere er 15-18 år gamle, nogle kan læse, andre kan ikke. Børnene kommer med forskellige historier, forskellige øjne, der har set verden fra vinkler vi ikke kan forestille os. I bøgerne kan de finde en rolig stund – et fokus, der kan være svært at fastholde. ”Nogen læser for at møde den kultur og det sprog, de har med sig, men måske ikke har brugt i lang tid under flugten. Andre børn hungrer efter viden, mens andre igen kan læse sig væk fra en hård hverdag og søge et frirum” uddyber Lisbeth.

BiblioteksCenter for Integration håber, at bøgerne kan opmuntre de unge til at læse, og på Center Gribskov er der nu lagt op til en bibliotekstur til det lokale folkebibliotek, så de unge kan udforske de lokale, digitale og nationale tilbud.

Center Gribskov har fordelt de resterende bøger til landets andre Røde Kors asylcentre, og nu er der små biblioteker på Center Sandholm, Center Avnstrup, Center Sjælsmark, Center Kærshovedgård, Center Jellinge og Center Avnstrup. Se opslag på Facebook, hvor der takkes for bøgerne.