Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / BiblioteksCenter for Integration - Indkøb 2017
For biblioteker
Navigation
 

BiblioteksCenter for Integration - Indkøb 2017

Udgivet 13. juni 2017

Af Eva Fahnøe Buch. Det Kgl. Bibliotek, BiblioteksCenter for Integration

Vi er godt i gang med årets indkøb, og rejserne til bogmesserne er foretaget, og de har alle resulteret i et varieret indkøb af bøger for voksne og børn, samt musik og film.

I slutningen af januar deltog vi i den store bogmesse for arabisk litteratur i Kairo, hvor alle de store forlag fra hele den arabisksprogede del af verden er med. Udvalget er stort, og vi fik købt alt det, vi kom efter. Af oversatte kendte titler kan nævnes f.eks. O’s historie og My story af Marilyn Monroe.

I slutningen af april var vores bosniske konsulent på bogmessen i Sarajevo, hvor vi køber bosnisk, kroatisk og serbisk litteratur. I år kan især fremhæves, at der var mange fine børnebøger og ligeledes f.eks. Meik Wikings bog om den danske hygge.

I begyndelsen af maj var det den store bogmesse i Teheran, som er kæmpestor og meget velbesøgt. Af indkøbte oversatte titler kan her nævnes f.eks. Fredrik Backmans En mand der hedder Ove og Kate Atkinsons Life after life. Derudover naturligvis et righoldigt udvalg af persiske forfattere. Det lykkedes også at købe bøger på dari og sorani kurdisk - sprog, hvor vi ellers har svært ved at skaffe tilstrækkelig nye titler.

Et udvalg af de indkøbte titler. Øverst tv. Fra bogmessen i Sarajevo; en børnebog om dansk hygge. Fra Teheran; britisike Atkinson og svenske Backman, og endelig fra Kairo "O's historie" og Marylin Monroes selvbiografi "My story" oprindeligt fra 1974.