Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / BiblioteksCenter for Integration inviterer til temakonference 22. og 23. oktober
For biblioteker
Navigation
 

BiblioteksCenter for Integration inviterer til temakonference 22. og 23. oktober

Udgivet den 4. juli 2014

Af Vibeke Nielsen, BiblioteksCenter for Integration

Traditionen med en årlig temakonference genoptages, og konferencen i 2014 finder sted den 22. og 23. oktober i København. Konferencen vil blive afviklet over to dage, hvor der onsdag den 22. oktober i Kulturhuset på Islands Brygge afholdes en 'traditionel' konference med en festmiddag om aftenen. Torsdag den 23. oktober er der mulighed for at deltage i biblioteksbesøg i København eller Malmø. Det er både muligt at tilmelde sig den samlede konferencepakke eller de enkelte arrangementer.

Formål

Konferencen afholdes med det formål at skabe debat om og give inspiration til bibliotekernes integrationsindsats samt deres mulighed for at understøtte aktivt medborgerskab for alle i Danmark. Konferencen er en platform, hvor fremtidens strategier debatteres, og hvor nye visioner for bibliotekernes rolle i et globaliseret samfund kan tegne sig. Det sker med bidrag fra kulturlivet, forskning og best practice. Endeligt program udsendes i august.

Årets tema og program

Temaet i år er ”Nye brugere, nye muligheder – biblioteksbetjening af sproglige minoriteter”. Programmet onsdag den 22. oktober byder bl.a. på Hassan Preisler, der med udgangspunkt i sin meget roste bog, ”Brun mands byrde”, stiller skarpt på integrationsindustrien, og Laila Colding Lagermann, der vil give inspiration til den fremtidige biblioteksbetjening med et oplæg baseret på sin egen og anden relevant forskning indenfor marginaliserende og overskridende læring. Torsdag den 23. oktober bliver der rig mulighed for at få inspiration til udviklingen på dit bibliotek. Der er bl.a. mulighed for at besøge Garaget i Malmø, hvor brugerne bestemmer det meste.

Tilmelding og pris

Det er muligt at tilmelde sig en samlet konferencepakke eller de enkelte arrangementer. Deadline for tilmelding er torsdag den 18. september.

Konference den 22. oktober: kr. 995,-

Festmiddag den 22. oktober: kr 495,-

Biblioteksbesøg den 23. oktober: kr. 295,-

Samlet konferencepakke: kr. 1.500,-

Læs mere om temakonferencen og tilmeld dig på vores konferencesite, som løbende opdateres. Har du spørgsmål så kontakt Vibeke Nielsen vin@statsbiblioteket.dk


På gensyn i oktober til et par spændende og inspirerende dage!