Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / BiblioteksCenter for Integration leverer materialer til Malmö
For biblioteker
Navigation
 

BiblioteksCenter for Integration leverer materialer til Malmö

Af Eva Fahnøe Buch

For et stykke tid siden fik Bibliotekscenter for Integration en henvendelse fra Malmö Stadsbibliotek, om de kunne drage fordel af vores indkøb og katalogisering og blive en del af fælleskøbsordningen.

Fælleskøbet er et indkøbssamarbejde, hvor BiblioteksCenter for Integration (SBCI) tilbyder folkebiblioteker og skolebiblioteker fælles indkøb af materialer til etniske minoriteter. SBCI foretager materialevalg, indkøb og katalogisering, og ordningen giver mulighed for, at bibliotekerne kan opbygge egne samlinger på de sprog, som har lokal interesse.

Malmö Stadsbibliotek var på samme måde interesserede i, at vi indkøber eksemplarer i forbindelse med vores sædvanlige indkøb og giver adgang til de katalogiseringer, vi alligevel laver.
Vi præsenterede vores praksis for kollegerne fra Malmö Stadsbibliotek, og vi fandt i fællesskab ud af, at det ville kunne fungere.

Vi ved erfaringsmæssigt, at det er et komplekst område at håndtere indkøb og katalogisering af disse materialer, særlig med henblik på at finde sproglige kompetencer, der både kan sproget, kan katalogisere og transskribere korrekt, samt har kendskab til kulturudbud inden for bøger, musik og film. Det er områder, hvor vi har lang erfaring.

Vi har nu indgået en formel aftale, der som forsøg dækker 2012. Vi kommer til at levere materialer med katalogiseringer på foreløbig 7 sprog, som er udvalgt blandt vores indkøbssprog i 2012.
Vi ser frem til et spændende samarbejde.